Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, "Osmanlıspor maçı bizim için çok önemli. Eğer kazanırsak farklı hedefler içerisinde olacağız. Kazanmak için de çok iyi futbol oynamak ve iyi mücadele etmek zorundayız. Osmanlıspor ligin ikinci yarısında iyi transferler yaptı" dedi.
Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında karşılaşacakları Osmanlıspor maçı hazırlıklarına Celal Doğan Spor Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı. Antrenman öncesi Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ile Gaziantepsporlu futbolculardan Abdülkadir Kayalı ve Orkan Çınar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Galatasaray maçı galibiyetini geride bıraktıklarını belirten Mutlu Topçu, Osmanlıspor maçından da galibiyet ile gelmek istediklerini ifade etti. Maçın skorundan ziyade oynanan oyun ve mücadeleye baktıklarını anlatan Topçu, "Kazandığımız, kaybettiğimiz veya berabere kaldığımız maçlardan sonra oynadığımız futbol, verdiğimiz mücadele gücüne bakıyoruz. Dolayısıyla Kayseri maçında da çok iyi mücadele, iyi bir futbol vardı. Özellikle ikinci yarısında çok iyi oynadık. Bu oyunu bir sonraki maçta da göstermek önemliydi. Önemli olan Galatasaray maçını kazanmaktı. Nitekim o maçta da iyi futbol oynadık. Şimdi o maçı da geride bıraktık. Önemli olan bu istikrarı devam ettirebilmek. Osmanlıspor maçının hazırlıklarına devam ediyoruz. Osmanlıspor maçında hem iyi mücadele hem de iyi futbol hedefliyoruz. Akabinde iyi bir sonuç bekliyoruz" dedi.
"GENÇ YAŞLI FUTBOLCU AYIRT ETMİYORUZ"
Takımın genç oyuncuları Orkan ve Abdulkadir’in Galatasaray maçında oynadıkları futbolla göz doldurduğunu vurgulayan Topçu, "Bizim genç yaşlı futbolcu ayırt etmiyoruz. Ama burada hak edenin oynaması gerekiyor. Özellikle Emre nefis yararlanmadığımız bir futbolcuydu. Gelinen noktada çok iyi bir çıkış içerisindeydi. Biz de kendisine şans verdik. O da şansı en iyi şekilde değerlendiriyor. Değerlendirdiği sürece ilk 11’de yerini korur. Bu diğer oyuncular için de geçerli. En iyi şekilde mücadelesini ve futbolunu oynayacak. Bizim istediklerimizi sahaya yansıtacaktır. Dolayısıyla formayı kapacaklar" ifadelerini kullandı.
"ERUO 2016’DA UMARIM ORKAN ÇINAR MİLLİ TAKIMDA YER ALIR"
Mutlu Topçu, ’Euro 2016’da A Milli Futbol Takımı’nda Gaziantepspor’dan futbolcu yer alacak mı’ sorusuna ise, "Ben isterim ki bütün Türk futbolcularımız oraya gitsin. Tabi genç futbolcularımızı Türk futboluna kazandırmak çok önemli. Orkan Çınar da çıkış içerisinde. Umuyorum Euro 2016’da milli takımda yer alır. Ara sıra Fatih Terim ile görüşüyoruz. Sezon sonuna kadar istikrarı devam ettirmek zorundayız" diye cevap verdi.
"OSMANLISPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ"
Osmanlıspor maçının önemine de değinerek, maçtan alınacak 3 puanın hedef yükselteceğini ifade eden Topçu, "Osmanlıspor maçı bizim için çok önemli. Eğer kazanırsak farklı hedefler içerisinde olacağız. Kazanmak için de çok iyi futbol oynamak ve iyi mücadele etmek zorundayız. Osmanlıspor ligin ikinci yarısında iyi transferler yaptı. Sadece deplasmanda değil içeride de kazanan bir takım. İyi bir çıkış yapan takım. Biz de iyi çıkış yaptık. İyi mücadele olacağını düşünüyorum" dedi.
HASTA VE SAKATLAR OYUNCULARIN DURUMLARI
Hasta ve sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Topçu, "Şu an Larsson koşulara başladı. Hafif ateşten dolayı bir kırgınlığı var. Yarın takımla antrenmana çıkacağını düşünüyorum. Habibou istenmeyen bir şekilde sakatlık geçirdi. Bizden biraz ayrı kalacak. Larsson hafta sonu Osmanlıspor maçına yetişir" şeklinde konuştu.
OYUNCULARIN GALATASARAY SEVİNCİ
Gaziantepspor’un genç orta saha oyuncusu Abdülkadir Kayalı ise, Galatasaray maçı galibiyetinin ardından moral ve motivasyonlarının arttığını kaydetti. Osmanlıspor maçından da 3 puan hedeflediklerini belirten genç oyuncu, "Galatasaray gibi büyük bir takımı kendi evimizde iyi bir oyun ve net bir skorla kazanıp 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Dediğiniz gibi, Kayserispor maçının ikinci yarısından itibaren hem oyun anlamında hem aldığımız puanlar anlamında takım öz güven olarak kendine geldi. Şu anda iyi oynuyoruz, zaten mücadele anlamında bir sıkıntımız yoktu. Gelen galibiyetler aldığımız puanlar bizi daha iyi motive etti. Bundan sonraki oynadınız maçlar için de bizim için çok iyi bir sonuç oldu. İnşallah böyle devam edip Osmanlıspor maçında da elimizden geleni yapacağız. Ligin geneline baktığımız zaman çok iyi oynayıp, çok iyi puanlar alıp, üst üste galip geldiğimiz maçlar oldu. İlk yarının sonlarında da böyleydi. Bu sinyalleri biz ara sıra veriyorduk ama tabi devamlılığı şart artık iki maçta 4 puan aldık. Son turda devamını geleceğini düşünüyorum takımımız en kalite olarak, arkadaşlık olarak, mücadele olarak sıkıntısız bir takım. Ben iyi oyunu ve gelen galibiyetleri buna bağlıyorum" diye konuştu.
Orkan Çınar ise son haftalardaki başarılı sonuçları, yoğun ve disiplinli çalışmalarına bağlayarak, "Takımımız çok iyi vaziyette. Çünkü antrenmanlarımızı çok iyi geçiriyoruz, sert çalışıyoruz, çok çalışıyoruz. Herkes disiplinli, iyi niyetli. O yüzden sonuçlar böyle iyi oluyor" dedi.
Kaynak: iha