BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları maçta rakiplerinin oyun anlamında kendilerinden daha üstün bir görüntü çizdiğini söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, seyircisiz, tatsız tuzsuz bir maçtan 1 puanla ayrıldıklarını belirtti.

Fenerbahçe'nin son haftalarda çok iyi bir oyun sergilediğini anlatan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe son haftalarda koşan, pres yapan bir takım görüntüsü çiziyordu. Biz öncelikle onların etkin olduğu tarafları, özellikle hücumda kullandıkları oyuncuları durdurmayı planladık. İkinci yarıda da topla daha iyi oynayıp, pas yapıp, pozisyonlar bularak galibiyete gitmeyi düşündük. Ancak bu anlamda istediğimiz gibi etkili olamadık. Fenerbahçe oyun anlamında bizden üstündü. Karşılıklı pozisyonlar vardı. Belki 'yüzde 100' diyebileceğimiz yok denecek kadar azdı ama mücadele iyiydi. Herkes elinden geleni yaptı. Her iki takım oyuncularını da kutluyorum."

Maçın seyircisiz oynandığının anımsatılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün sahamız deplasman gibiydi. Yazık böyle güzel statlar yapıyoruz. 'İnsanlar niye stada gelmiyor' diye her gün konuşuyoruz. Ancak onları stada nasıl çekeriz diye hiçbir çabamız yok ceza vermekten başka. Bunda hepimizin suçu var. Sadece eylemi yapanları cezalandırıp, diğer seyircileri statta görmemiz gerekiyor. Henüz bunu çözmüş değiliz. Taraftarlar da dikkatli olmalı. Biz de daha farklı bir ceza yöntemi bulmalıyız."


- Fenerbahçe cephesi


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bu akşamki maçta baskı yapan, pozisyona giren ve daha üstün oynayan tarafın kendileri olduğunu kaydetti.

Bursaspor'un maçın genelinde savunmayı tercih ettiğini, kontrataklarla gol bulmaya çalıştığını belirten Pereira, "Maçın başında 2-3 gol bulabilirdik. Son kararları, son pasları istediğimiz gibi yapamadık. Sonucun sahada oynanan futbolu yansıtmadığını düşünüyorum. Futbol böyle bir oyun. Bazen sahadaki oyunla sonuç aynı doğrultuda olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Pereira, Van Persie ve Fernandao'nun performanslarının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Van Persie, sezon başından beri birçok antrenmana çıkacak durumda değildi. İstediğimiz seviyeye yetişemedi. Son dönemlerde daha iyi bir duruma geldi, aşama kaydetti. Ben bu kulübe gelirken bir söz verdim. Bir değil 20 küsur oyuncuyu idare etmeye çalışıyorum. Eğer bir oyuncuyu kadroya almamışsam, oynamıyorsa yeterli düzeyde değildir."


- Fenerbahçe, 36 maç sonra gol atamadı


Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 36 maçta da fileleri havalandıran Fenerbahçe, Bursaspor karşısında bu seriyi bitirdi.

Ligde en son geçen sezonun 19. haftasında 0-0 biten Trabzonspor müsabakasında gol atamayan sarı-lacivertliler, daha sonra çıktığı 36 maçta da skor üretti. Bu sezonun 20. haftasındaki Antalyaspor maçıyla kendi rekorunu egale eden Fenerbahçe, Galatasaray'ın 39 maç üst üste gol atma rekorunu kırmadı.

Kaynak: aa