Türkiye'nin en eğlenceli deniz festivali “J70 Türkiye Şampiyonası”, Türkiye Yelken Federasyonu programı dahilinde ve D Marin’in desteğiyle 2019 yılında da devam ediyor. J70 Türkiye Şampiyonası’nın 2019 yılının ilk ayağı 8 - 10 Şubat tarihleri arasında D-Marin Turgutreis ev sahipliğinde gerçekleşti. Yarışı Eker Kaymak ile Ahmet Eker birinci, Ameera Jet ile Emir İçgören ikinci gelirken, Asterisk jr. ile Hasip Gencer üçüncü oldu.

J70 Türkiye Sınıf Birliği (TSB) tarafından D-Marin Sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışlar 8-10 Şubat tarihlerinde Bodrum’da start alarak 8-10 Mart Marmaris, 29-31 Mart’ta Göcek, 18-20 Mayıs İstanbul’da devam eden J70 Türkiye Turu finali 10-13 Ekim tarihleri arasında Didim’de sona erecek.

D-Marin Turgutreis ev sahipliğinde ilki gerçekleşen yarışta 7 teknenin kıyasıya yarışına sahne oldu. “J70 Türkiye Şampiyonası”nın ilk ayağında Eker Kaymak ile Ahmet Eker birinci, Ameera Jet ile Emir İçgören ikinci gelirken, Asterisk jr. ile Hasip Gencer üçüncü oldu.

2019 yılında beş ayakta tamamlanması beklenen turda, dünyada çok büyük bir filoya sahip olan J70 sınıfının Türkiye’de de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim