TFF 1. Lig’in 26. hafta mücadelesinde Altınordu, Denizlispor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederken, karşılaşma sonrasında iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Maç sonunda Denizli Teknik Direktörü Ferudun Şaban Yarkın, mağlubiyet nedeniyle oyuncusunu suçlarken, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Altınordu’nun deplasmanda Denizlispor’u mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Altınordu’dan Erdoğan ve Denizlispor’dan Burak tartışmaya başladı. Karşılaşmanın hakemi iki futbolcuya da sarı kart gösterirken, ikinci sarı kartını gören Burak, kırmızı kart gördü.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, son dakikada gelen golle kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. 4 haftadır galibiyet alamadıkları için baskı oluştuğunu ifade eden Eroğlu, "İlk yarıda oynadığımız futboldan memnun olmadım. Daha çok rakibin oynadığını seyrediyorduk, istediklerimiz olmuyordu. Belki kısır bir maç oynuyorduk ama devre arasını çok iyi değerlendirdik. Gerçek kimliğimizde oynamamız gerektiğini ve böyle oynadığımızda da bu ligde her takımı yenebileceğimize futbolcular inanıyordu. Zaten futbolculara bunu hatırlattım. Buraya kazanmaya gelmiştik. Baktığınızda, Denizlispor güçlü rakiplere karşı oynayabilen bir takım, biz de topu onlara vermeden oynamak için buraya geldik. Özellikle ilk yarının 15 dakikasında bizim tarafa top geçmiyordu. Sürekli pozisyon arayan, gol arayan, topa sahip olan taraf bizdik ki, bu ara penaltıdan bir gol yedik. Buna rağmen oyun disiplininden kopmayıp, kendi oyun felsefemizi rakip takıma kabul ettirdik. Etkili oynadık" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarıda istediklerimiz oldu"

Ceza sahasında etkili vuruşlar yaptıklarını belirten Eroğlu, "İkinci yarıda hava sıcaklığının zaman zaman bize sıkıntı çıkaracağını biliyorduk. Ama daha çok topa sahip olup, rakibi yormayı hedefledik. Belli bir dakikadan sonra bu istediklerimiz oldu. Girdiğimiz gol pozisyonları vardı ama değerlendiremedik. Ama son dakika gelen gol bizi mutlu etti. Hem oynanan futbol ile hem de alınan skor nedeniyle tüm futbolcularımı kutluyorum. Dört haftalık aradan sonra özlediğimiz bir galibiyetti. Bundan sonra hem futbolumuzu hem de skorumuzu lehimize çevirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Maç sonunda yaşanan gerginlik hakkında ise Eroğlu, "Sıcaktan dolayı futbolcuların enerjisi düşük, her şey yaşanabiliyor, ufak tefek gerginlik olabiliyor. Bizim futbolcu ile rakip futbolcu herhalde Almanca birbirlerine bir şeyler söylediler. Ben de çok duymadım, bu tip şeyler yaşanabiliyor. Son haftalar yaklaşıyor, gergin ortamlar oluşabiliyor. Tatlıya bağlandı diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Denizlispor Cephesi

Oyuncuların iç saha psikolojilerini atamadığını belirten Denizlispor Teknik Direktörü Ferudun Şaban Yarkın, "Bugün iç sahada yine kaybettik. Oyuncularımız bu iç saha psikolojisini atlatıp, özellikle orta saha merkezde top oynamayı çok iyi yapamadık. Tabii bu nedenle kanatlardan etkili gidişlerimiz var. Oralarda çabuk oyuncularımızı kullanmak istedik olmadı. Buna rağmen yakaladığımız kontraları değerlendiremedik. Buna karşı rakip de, kanatlardan çabuk çıkabiliyordu. Tedbirimizi almamız lazımdı. Son dakika futbolcunun gafleti veya dalgınlığı sonucu yediğimiz gol, bizim mağlup ayrılmamıza neden oldu. Fakat bundan sonra takımın performansını arttırmamız için hem yönetimin, hem de seyircinin desteğini arttırması gerekiyor. Çünkü şu saatten sonra lig daha da zorlaşacak. O yüzden bütünlüğümüz korumamız ve istediğimiz yerde ligi bitirmemiz için burada herkese görev düşüyor" diye belirtti.
Kaynak: iha