Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague Final Four ilk maçında Laboral Kutxa ile karşılaşacak. Yarın Mercedes-Benz Arena’da oynanacak mücadele TSİ 22.00’de başlayacak ve Lig TV3’ten naklen yayınlanacak.

Turkish Airlines Euroleague 2015 - 2016'ya A Grubu'nda başlayan ve Khimki Moskova, Kızıl Yıldız, Real Madrid, Bayern Münih, Strasbourg arasından lider olarak çeyrek finale kalan sarı lacivertliler, Real Madrid'i de 3 - 0 geçerek adını final four'a yazdırmıştı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek Euroleague Final Four'da ilk maçında yarın İspanya temsilcisi Laboral Kutxa karşısında galibiyet arayacak.

Berlin'e gelene kadar başarılı bir performans ortaya koyan sarı lacivertlileri gurbetçi vatandaşlar da yalnız bırakmayacak. Yarın saat 22.00'da Mercedes - Benz Arena'da oynanacak karşılaşmada Berlin'de yaşayan vatandaşların yoğun destek vermesi bekleniyor.

FENERBAHÇE, EUROLEAGUE FİNAL FOUR TECRÜBESİNİ İLK OLARAK GEÇEN SENE YAŞAMIŞTI

Bu yıl Euroleague Final Four'a ikinci kez katılmayı hak kazanan sarı lacivertliler, geçen sene de bu heyecanı yaşamıştı.

2014-15 sezonunda çeyrek final serisinde Maccabi Tel Aviv B.C.'yi 3-0 yenerek tarihinde ilk kez Euroleague Final Four'una yükselen sarı lacivertliler, Madrid'de düzenlenen Final-Four'un yarı final maçında ev sahibi Real Madrid'e 96 - 87 yenilmişti. Sarı lacivertli ekip kaçırdığı finalin ardından da 3-4 maçında CSKA Moskova karşısında bir ara 28 sayı geriye düşmesine rağmen eşitliği yakalamış ama mücadeleyi 86-80 kaybederek 4. olmuştu.
Cihan
Kaynak: cha