Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ev kadınları, yelkenli tekne ile denize açılıp mavi sulara yelken açtı. Hayatlarında ilk kez yelkenli tekne kullanan hanımlar keyifli bir gün geçirdi.

Kumbahçe Mahallesi’nin ev kadınları STS Bodrum Okul Gemisi’nde eğitime başladı. Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran’ın organizasyonuyla düzenlenen ve Bodrumspor Yelken Kulübü, Denizciler Derneği, Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle başlayan yelken eğitimine 32 kadın katıldı.

İçmeler mevkinde STS Bodrum Okul Gemisi’ne binen kadınlara önce pratik eğitim verildi. Yelkenli tekneyi tanıyan ve anlatılanları merakla dinleyen Bodrumlu ev kadınları daha sonra uygulamalı eğitime geçti. Verilen komutlara harfiyen uyan Kumbahçe Mahallesi sakinleri hep birlikte Bodrum açıklarında mavi sularda yelken açtı. Halatları geren hanımlar rüzgarla seyre geçtiler.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran şu sözlere yer verdi:

"Kumbahçe Mahalle Muhtarı olarak başlattığımız değişik kurslardan sonra Bodrumspor Yelken Kulübü’nün destekleriyle ortak bir çalışmada, bayanları yelken sporu ile tanıştırmak çok keyifli. Belediyenin okul gemisiyle de uygulamalı denize açılmak ayrıca bir zevk. Bayanlarımızın çoğu büyük, çoğu ev hanımı, çok azı da çalışanlardan oluşuyor. Çalışanlar da işlerini aksatmadan kurslara katılabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar."

Keyifli bir gün geçiren bayanlar yelken sporunun göründüğü kadar kolay olmadığını söylediler. Yelkenli tekne eğitimi alarak denize açılan hanımlar bol bol hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: iha