PTT 1. Lig'de mücadele eden İzmir temsilcilerinden Altınordu'nun, 4 yıldır büyük bir özenle uyguladığı 'gerçek profesyonel futbolcu yetiştirme programı'nın ilk meyveleri Çağlar Söyüncü ile Cengiz Ünder oldu.

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’de forma giyerken bir anda PTT 1. Lig kadrosuna alınan Çağlar Söyüncü, sağladığı büyük çıkışla A Milli Takım’a kadar yükseldi. Genç stoper, bu performansıyla Alman Bundesliga ekiplerinden Freiburg’un dikkatini çekti. Çağlar Söyüncü için Altınordu ile masaya oturan Alman kulübü, yüzde 90 anlaşma sağladı. Cengiz Ünder ise geçen sezon yakaladığı ivmeyi, bu sezon kaldığı yerden devam ettirdi. Performansıyla Süper Lig ekiplerinin gözdesi olan genç yıldız sezonu bitimiyle birlikte kırmızı-lacivertli renklere veda edecek.

İki oyuncu, kendileri üzerinde büyük emeği olan Başkan Seyit Mehmet Özkan ile bir araya gelerek, “başarı”, “disiplin” “özveri” ve “çalışkanlık” sözü verdi.

Çağlar ve Cengiz, bir misyonun ilk meyveleri olmanın çok gurur verici olduğunu vurgulayarak, “Bizim için kulübümüz bir yol açtı ve biz de o yolda yürüdük. Arkamızdaki arkadaşlarımıza güç ve cesaret verdik. Şimdi onların yürüyüşü başlayacak. Gittiğimiz her kulüpte Altınordu adını en iyi şekilde temsil edeceğimize söz veriyoruz.” dediler.

Başkan Özkan ise hayatının en mutlu anını yaşadığını ifade ederek, “4 yıl gibi kısa bir sürede iki önemli yıldızı futbol dünyasına hediye ettik. Doğru şeyleri, doğru zamanda yaparak ve kendimize ayrı bir yol çizerek başarıya ulaştık. İnşallah devamını da getireceğiz.” diye konuştu.
Cihan
Kaynak: cha