Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Şanssız bir şekilde 1-0 geriye düştük. Maçı uzatmaya götürebilirdik, hatta turu getirecek pozisyonları da bulduk. Oyuncularımı istekleri için tebrik ediyorum” dedi.
Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Galatasaray ile TT Arena’da 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Galatasaray’ı tebrik ettiğini belirterek, “Önemli bir karşılaşmaydı. İlk yarı Galatasaray’ın topa hakim olduğunu gördük. 1-0 geriye düştük şanssız bir şekilde ama ikinci yarı çok önemli bir cevap verdik. Oyunu bırakmayalım dedim oyuncularıma devre arasında. Çok daha iyisini yaptık ikinci yarıda. Uzatmaya gidebilirdi hatta turu getirecek pozisyonlar yakaladık. İlk maçta da kendi kalemize attık. Kaleler yanlış tarafta oldu. Oyuncularımı da maçı çok istedikleri için tebrik ediyorum” dedi.
“DOUGLAO ŞANSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ”
Karşılaşmada kendi kalesine gol atan Douglao’nun şanssızlıktan şikayetçi olduğunu belirten Arslan, “Douglao ’Galatasaray maçları bana yaramıyor’ diyor. Futbolda var bunlar. Beklemesine gerek yoktu, kaleci çelebilirdi. Orada yaşadığı kararsızlık golü getirdi. PTT 1. Lig’den gelip bu kadar önemli bir performans sergiliyor çok kısa sürede. Tebrik ediyorum onu” diye konuştu.
“BENCE GALATASARAY’DA GRUBUN DEĞİŞMESİ LAZIM”
“Bu sezon Galatasaray’da 3 farklı hocayla karşılaştınız, hangi takımı daha rahat gördünüz” sorusuna ise Arslan, şöyle cevap verdi:
“Ben çok bir şey değiştiğini görmedim. Hocalar değişir ama anlayış değişmiyor. Galatasaray’da bence grubun değişmesi lazım. Çok yetenekli bir takım. 37 puanda olması çok anlaşılır bir şey değil. Burada diğer grupları da analiz etmek lazım. Dışarıdan gördüğümüz bu. Takım içindeki kimyayı yeniden oluşturmak lazım. Hocaya göre oyuncu grubu oluşması lazım. Yoksa hep hayal göreceğiz. İnşallah çok başarılı olurlar ama o grubun ruhu değişmedikten sonra ben fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum.”
FENERBAHÇE YORUMU
Haftaya oynayacakları Fenerbahçe karşılaşmasını da değerlendiren Arslan, “Beşiktaş maçında çok önemi bir performans sergiledi. Çok ciddi bir rakip. Biz herkesi yenmek için mücadele ediyoruz. Rakibe saygı duyuyoruz. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Teknik direktörün amacı galibiyettir. Hafta sonu da galibiyet için sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha