2016 Olimpiyat elemeleri öncesi sağlık kontrollerine devam eden A Milli Kadın Basketbol Takımı sporcuları Cansu Köksal, Şaziye İvegin Üner, Pelin Derya Bilgiç ve Işıl Alben sağlık kontrolünden geçti.

Fulya'da bulunan Acıbadem Sports’ta gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde sporcular performans analizlerinden geçtiler. Detaylı kan tetkikleri yapılan sporcular; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrolleri, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı.

Daha sonra oyuncuların kuvvet platformu üzerinde yüksek hızlı kameralar ile sıçrama ve düşüş kinematikleri, Nordbord ile uyluk kas grubu eksantrik kuvvetleri, ardından da kas ve tendon sertlikleri ölçüldü. Bu sistem ile her oyuncunun bölgesel kuvvet ve sakatlık risk profilleri belirlendi. Sonrasında A Milli Kadın Basketbol Takımı Sağlık ve Kondisyoner Ekibi ile birlikte sporcuların koruyucu hekimlik ve egzersiz uygulamaları planlandı.
Cihan
Kaynak: cha