Sosyal Sorumluluk Projeleri; Tüm bireylerin ve yönetimlerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için, kendi çalışanları ve onların aileleri, yerel halk ve bütün toplumla birlikte sürdürülebilir bir dünya için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek verme sorumluluğudur...

TCSWAT'da bir sosyal sorumluluk projesi olarak " Yunuslara Özgürlük " platformunda yerini alarak; 31 Temmuz 2010 / 1 Agustos 2010 tarihlerinde TC2DOL ( Dolphines ) çağrı işareti ile etkinliği ve içeriğini tüm dünya radyo amatörlerine duyurma misyonunu üstlendi.

1 Agustos 2010 da Istanbul Suadiye sahilinde toplanan TCSWAT Operatörlerinin, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonun, Sualtı Gazetesinin, Doğa Derneğinin, Buğday Derneğinin, İstanbul Dalış Merkezleri Derneğinin, Pedal Sesi Bisiklet Topluluğunun, Motosiklet Kulüplerinin ve Yelken Kulüpleri'nin parolası " Yunuslara Özgürlük " oldu.
 

Istanbul Suadiye sahilinde toplanan yetkililer, temsilciler ve gönüllüler..." Havuzlardan Okyanuslara, Yunuslara Özgürlük " derken telsizden yapılan uluslararası çalışmada yüzlerce dünya radyo amatörü ile kontak kuruldu ve yunusların derilerindeki tırnak izlerinden, morsların havuz basinda göbek atıp alkış tutmasından , belugaların tek bir ölü balık karşılığında top sektirmesinden ve tüm bu hayvanlarin "ac birakilarak cezalandirilmasından" rahatsiz olan, dünya radyo amatörlerinin dikkat çekici mesajları odak noktalarından biri oldu.

TCSWAT Istasyonunun sahada aktif olduğu eylem sürecinde ağırlıklı görüşme imkanı yakalanan Avusturya, Belarus, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Ingiltere, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan,Israil, Italya, Kalingrat, Litvanya, Hollanda, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, Isviçre, Ukranya ve Türk radyo amatörlerinden yüzlerce destek mesajı alındı ve katılımcılar ile paylaşıldı. 

Sabahın ilk saatlerinde başlayan ön hazırlıklar, dalgıçların hazırlıklarını bitirmesi ile son buldu..

Saat 12:30 da sualtında dalgıçlar tarafından basın açıklaması yapıldı... basın açıklamasını takiben dalgıçlar sudan " Onların yeri burası " pankartı ile katılımcıların alkışları arasında karaya çıktılar.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim