SONSUZLUĞUN GÜCÜ DENİZLER

En yalın duygularımızın Ay ışığındaki yansıyan coşkuları yüreğimizdeki yaşam sevincini alevlendirmeye yetiyor. Hayatımızın en muhteşem görselleri ise hafızalarımızda ölümsüzleşiyor.

Gözlerimizi perdeleyen inatçı bir karanlığın kollarında yeni bir Şafak vaktinin heyecanını yaşıyoruz. Huzurun verdiği rahatlık ile bütün korkularımızdan arınmanın mutluluğu içindeyiz. Ege denizinin insana ilham veren estetik tasarımlı koylarında seyir yapmanın ne kadar keyif verici olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Belleğimizde kalıcı izler bırakan bu muhteşem güzellikteki görsellerin varlığı insanoğlunu etkilemeye devam ediyor. Fantastik ve estetik bir Ege rotasının pervane sularındaki köpüklerde şekillenen macera dolu duygularımız bizleri yaşama bağlamaya yetiyor. İşte hayatı anlamak, yaşadıklarımızı bütün çıplaklığı ile şiirsel bir anlayışın mısralarına dökebilmektir.

Denizlerin evrensel felsefik yapılarındaki uzlaştırıcı ve birleştirici ögeler insana, bugünü geleceğin yarattığını öğretiyor. Yaşamın en ince masumiyet sınırlarını çizen denizlerin ve okyanusların varlığı, hayal gücümüzü etkilemeye devam ediyor. Boşluğa düşmüş düşsel bitkinliğimizin yaratmış olduğu ruhsal çöküntüleri Ege’ nin sevgi ve dostluk dolu sularına serpiştiriyoruz. Atık duygularla dolu düşünce çöplüğümüze veda etmenin haklı huzuru içindeyiz.

Aşkın ve özgürlüğün kutsandığı yer olan denizler, bütün yüzeyselliklerin çıkmazlarından uzak insanoğluna yaşamın sırlarını armağan ediyor. Yeryüzünde var olan her şeyin nihai sınırı olan denizler, karanlıkla aydınlığın en uç noktasında sonsuzluğun gücünü simgeliyor.

Ş.Ünal Benlialper

Kaptan-Denizci Yazar