Somali'yi Dünya'ya Türkler Açıyor

Ekonomisini büyütmek isteyen Somali'nin ticaret kapıları Türkler'e emanet. Ülkenin en büyük havaalanının ardından deniz limanını da Türk şirket restore edip işletecek.

Türk savaş gemilerinin devriye görevi yaptığı Somali'de denizlerin güvenliğinden sonra işletilmesini de Türk firmaları üstleniyor. Rotasını Afrika'ya çeviren Türk şirketlerin yeni duraklarından olan Somali'yi dünyaya Türk şirketleri açıyor. Ülkenin en büyük havalimanı olan başkent Mogadişu'daki Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı'nın işletmesini üstlenen Türk şirketi Favori LLC'nin ardından bu kez deniz ticaretindeki üssü Sea Port Limanı'nı da bir Türk şirketi yapacak. Geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan Somali Bakanlar Kurulu, Mogadişu'daki Sea Port'u, Albayrak Grubu'na emanet etti.

20 YIL İŞLETECEK

Somali Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada "Alınan oybirliği gereği ülkenin ticaret kapısı olan en büyük limanın 20 yıl işletmesini Albayrak Grubu gerçekleştirecektir. Anlaşma onaylanmıştır" denildi. Trabzon Limanı'nı da işleten Albayrak Grubu, limanın işletmesinin yanı sıra modernizasyonunu da gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilişim