Cumhuriyet tarihinin rekor süre Ulaştırma Bakanlığı görevini başarıyla icra ve ifa etmiş olan Sn. Binali Yıldırım’ın on bir yıllık emeği karşılığında denizcilik camiasından övgüyü ziyadesi ile hak ettiği kanaatindeyim. On bir yıllık süre azımsanacak bi

Cumhuriyet tarihinin rekor süre Ulaştırma Bakanlığı görevini başarıyla icra ve ifa etmiş olan Sn. Binali Yıldırım’ın on bir yıllık emeği karşılığında denizcilik camiasından övgüyü ziyadesi ile hak ettiği kanaatindeyim.

On bir yıllık süre azımsanacak bir süre değil ve Sn. Yıldırım’ın icraatlarına bakıldığında karayolundan denizyoluna havayollarından demiryollarına haberleşmeden teknolojiye Türkiye’nin en kapsamlı icracı ve yatırımcı bakanlığı olmak ve bu süreçte yapılan isleri burada yazmak için herhalde sayfalar yetmez ancak bizzat yasadığım bazı tecrübelerimi ifade etmek isterim.

2004 yılında inşasına başladığımız tersanenin karayolu Düzce ve Ereğli arası tek şerit rulo sac yüklü TIR arkası saate 20 km durumunda iken bugün bolünmüş toplam dört şerit yol ile akıcı ve güvenli bir yola dönüştü. Bir seferinde önümüzdeki kamyona içinde yaşlı ve çocuk dolu aracın çarpması ve kaza sonrası görüntüleri hala gözümdedir.

Yine Osmanlı döneminde başlayan İnebolu mendirek inşaatını bilmeyen yoktur. Tersaneler bölgesinde yapılması planlanan hayati öneme sahip mendireğin inşası ihaleye çıktığında acaba bu mendirek kaç senede biter diye düşünmeden edemedim açıkçası.

Ancak, is başladığında jet hızıyla yapıldığını görmek Karadeniz'in hırçın sularına komsu tersaneleri ziyadesi ile mutlu etmiştir.

Türkiye’nin dört bir yanında farklı disiplinde bu kadar projeyi tasarlamak, icra etmek, bütçesini programlamak, ekibi başarıya koşturmak on bir yıla sığmaz.
Keza mevzuatsal açıdan da çok sayıda icraat yapıldı ve başlı başına yakıt üzerindeki ÖTV  konusu dahi Kabotajın teşviki için çok değerli bir uygulamadır.

Dediğim gibi icraatları yazmak sayfalara sığmaz.

Sn. Yıldırım’ın diğer bir özeliği de mühendis olmasının verdiği disiplin ile icraata önem verip günlük siyasi söylemlerin içinde fazla olmamasıdır.

Kendisini bekleyen zorlu İzmir Belediye Başkanlığı yarışında da teknokrat siyasi özelliği politik söylemin önüne çıkacaktır kanaatindeyim. Birçok insanda olmayan mizah zekâsı da çabası.

Sn. Yıldırım’ın engin tecrübesi ve dinamik yaşı itibarıyla ülkemize eminim daha çok hizmetleri olacaktır.

İnsanlar yaptıkları ile anıldığından basta DTO,  GİSBİR, Gemi İhracatçıları Birliği ve diğer meslek örgütleri Sn. Yıldırım’a takdir ve teşekkürlerini kendisini onore ederek ifade edeceklerini düşünüyorum.