Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Başkanı Fırat Som ile GAP Gençlik ve Kültür Evi İl Sorumlusu Nazlı Altürk, Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan’ı makamında ziyaret etti.

TÜGVA Şırnak İl Başkanı Fırat Som, Vali Yardımcısı Arıkan’a Şırnak’ta yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Som, gerçekleştirmiş oldukları ziyarette vakfın kuruluş amacından bahsederek, TÜGVA’nın gelenek ve görenekleri, topluma ve insanlığa değer katan, çalışkan, iyi ahlaklı bir gençlik için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Som, "Şırnak’ta yaşanan olayların ardından gençlere yönelik gerek sosyal ve kültürel bağlamda gerekse ahlaki ve dini anlamda faaliyetler yürütüp projeler üreteceğiz” dedi.

GAP Gençlik ve Kültür Evi İl Sorumlusu Nazlı Altürk de Şırnak’ta uygulanan sokağa çıkma yasağın ardından tekrar gençlere yönelik çeşitli kurs ve etkinlik düzenlediğini belirterek, bundan sonra GAP Gençlik ve Kültür Evi olarak gençlere daha çok sosyal alan oluşturmak istediklerini belirtti.

Vali Yardımcısı Ali Arıkan ise, vakfın yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Gençlik bizim geleceğimizdir. Sizin gibi gençlerin Şırnak’ın gençleri ve çocukları için bir takım projeler hayata geçirmesi çok değerlidir. Gençlerin sosyal ve kültürel ile ahlaki ve dini anlamda faaliyetler yürütmeniz bizleri mutlu ediyor. Geçekleştireceğiniz proje ve desteklerde bizler imkanlarımız doğrultusunda size destek vermeye hazırız” diye konuştu.
Kaynak: iha