Siirt Belediye İtfaiye Amirliği tarafından 80. Yıl İlköğretim okulunda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen tatbikatta öğrencilere olası bir depremde gerekenler hakkında bilgi veren Siirt Belediye İtfaiye Amiri ve Sivil Savunma Uzmanı Misbah Yılmaz, okulun nasıl tahliye edileceği ve farklı yangın türlerine nasıl müdahale edileceği hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra tatbikat gereği okul bahçesinde ateş yakıldı ve söndürme işlemi gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından açıklamada bulunan Yılmaz, "Öğrencilerimize depremde nasıl korunmaları gerektiğini, bir yangında yanan tüpe ve diğer yangın çeşitlerine nasıl müdahale edileceği konusunda yapılması gerekenleri öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterdik. Daha önce de okula gelerek yangın ve depremle ilgili öğrencilerimize konferans vermiştik. Öğrencilerimiz, konferanslarda almış olduğu bilgiler doğrultusunda bugünkü tatbikatlarda bütün hünerlerini başarılı bir şekilde sergilediler" dedi.
Okul Müdürü Abdulhakim Demir ise, bu tür tatbikatları önemsediklerini, genel olarak başarılı ve koordineli bir şekilde gerçekleşen bu uygulamadan dolayı Belediye İtfaiye Amiri Misbah Yılmaz’a teşekkür ettiklerini kaydetti.
Kaynak: iha