İnsanlara kara çalmak isteyenler her dönemin moda cadı kazanlarını kullanırlar. Son dönemde bunu yapmanın en kolay yolu insanları Fetö’cülükle suçlamak oldu. 
Bunun son örneklerinden biri de Danıştay Emekli Üyesi ve Deniz Hukukçusu Ali Kurumahmut’a malum aktörlerin yönlendirdiği sözde bir gazeteci tarafından yaptırılan mesnetsiz, tutarsız, gayri hukuki ve gayri ahlaki saldırılar oldu. 
Gazeteci haber yaparken kamu yararını düşünür. Daha önce pek çok kez insanların kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle ceza alan bu şahsın Ali Kurumahmut’a saldırısının motivasyonu elbette ki kamu yararına yönelik değil. Bizzat kendi yararına ve kendisini kullanan aktörlerin yararına yönelik. Kendi yararının ne olduğunu da denizcilik camiası çok iyi bilmektedir. 

Karalama haberlerde maddi gerçekler saptırılıyor

DenizHaber.Com tarafından bu konudaki gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla yaptığımız araştırmalar sonucunda öğrendik ki,  atılan iftiraların aksine, Ali Kurumahmut Yasa ile koruma altına alınan Danıştay üyeliğinden kaynaklanan tüm hakları uhdesinde olmak üzere kendi isteği ile 25 Haziran 2018 Günü 24 Haziran seçimlerinden 1 gün sonra, Danıştay üyeliğinden emekliye ayrılmıştır. Ali Kurumahmut zamanın Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a da fahri ve istişari danışmanlık görevi yaparken kadrosu Danıştay’da kalmaya devam etmiştir. 
Ayrıca yine öğrendiğimize göre  statüsü Ali Kurumahmut ile aynı olan diğer 6 üyenin 2’si Bölge İdare Mahkemelerine kendi istekleriyle geçerken diğer 4 üye ise başka bir göreve atanmak üzere Başbakanlık emrine gönderilirken Ali Kurumahmut kendi isteği ile emekli olduğu 25 Haziran 2018 tarihine kadar Danıştay’da kalmaya devam etmiştir. 

Ali Kurumahmut neden hedef oldu?

Ali Kurumahmut, 2018 Yılı sonunda yürürlüğe giren Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliğinin hazırlanmasında önemli çalışmalar yaptı. 
Yıllardır yönetmelik düzeyinde bir idari düzenleme olmaksızın yürütülen bu hizmetler 15 yıl sonra Yönetmelik ile düzene sokuldu.  Hizmet bölgeleri yeni kurallar dahilinde teşkilatlara tevdi edildi. 
Bu dönemden itibaren bahse konu sözde gazetecinin Ali Kurumahmut’u hedef alan saldırıları başladı. 
Önceleri makamını boşalttı şeklinde başlatılan yalan haber kampanyası giderek seviyesini düşürdü ve hakaret boyutuna ulaştı. Bu çirkin iftira ve çamurlar tutmayınca bu kez “Fetöcülük” üzerinden karalama kampanyası başlatıldı. 
Bir yandan da “Boğazları özelleştirecekler” yalan kampanyası ile ulusal medyada bazı kalemleri de kandırarak yapılan kampanya sonucunda Danıştay Onuncu Dairesinin Yürütmeyi Red kararı, İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından kaldırıldı. Yani 2018 yönetmeliğinin “Yürütmesi durduruldu”. 

Yönetmeliğe Savaş Açıldı

İdare, 2018 Yönetmeliğinde bazı önemli tashihler yaparak bu Yönetmeliği yürürlükten kaldıran Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği 2020 yılı başında yayınladı. 
2018 Yönetmeliğine dayanılarak yapılan idari işlemlere karşı açılmış İdare Mahkemelerinde çok sayıda dava bulunmaktaydı. Her nasılsa, yürürlükten kaldırılmış 3 idari işlem hakkında idare mahkemelerince “Yürütmeyi durdurma kabul” kararları verilmişti.
Bölge İdare Mahkemesi Onuncu İdari Dava Dairesi, geçtiğimiz hafta tüm bu Yürütmeyi Durdurma Kararlarını hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle kaldırdı.
Bu kararların kaldırılmasının hemen sonrasında Ali Kurumahmut’a karşı bu kez “Fetöcü” itham ve iftiraları başlatıldı. 

Fetöyle mücadele etmiş Ali Kurumahmut'a Fetöcü çamuru

Ali Kurumahmut’un çok başarılı bir kurmay subay olmasına rağmen deniz kurmay yarbay rütbesinde iken deniz kuvvetlerinden ayrılmasında, yine Ali Kurumahmut’un tarihe not düşülen başarılarıyla sürdürdüğü Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü görevlerinden 2005 yılında ayrılmasında FETÖcülerle yapmış olduğu mücadelelerin sebep olduğu denizcilik kamuoyunda bilinmektedir. 
Yine Danıştay çevrelerinde bilindiğini öğrendiğimiz şudur ki Ali Kurumahmut müzakerelerde Fetöcülerle yumruk yumruğa gelecek düzeyde mücadele etmiş ve Fetöcüler tarafından ağır şekilde tehditlere maruz kalmıştır. 
Yukarıda bahse konu itiraz-kabul (Yürütmeyi Durdurma kararlarını kaldıran) davalarda İdare’nin savunmasında Ali Kurumahmut da önemli katkılarda bulunmuştu.
Şimdi Danıştay’da sürmekte olan yeni Yönetmeliğe karşı açılmış davalar var. 10 civarında açılan yeni dava söz konusu.

Asıl hedef: Yönetmeliği iptal ettirmek!

Tam da bu davalarda karar aşaması yaklaşırken son günlerde ne oldu da Ali Kurumahmut aleyhine bir sözde gazeteci tarafından bu karalama kampanyası yoğunlaştı diye düşünmek gerekiyor.
Amaç ne?
Amaç; Ali Kurumahmut’a itibar aşındırıcı karalama kampanyası yürüterek yapılan savunmaları zayıflatmak ve Ali Kurumahmut’u sistemin dışına itmek.
Böylelikle İdare’nin kendi yaptığı Yönetmeliği savunmada zafiyete düşürerek veya bizzat kendi Yönetmeliğini İdare’nin gözünden düşürerek sistemi dağıtmayı ve yeniden bulanık suda balık avlamayı sürdürmeyi ummaktalar. 
Son günlerde ne oldu da bu sözde gazeteci yeniden volkan gibi faaliyete geçti diye merak edenlere duyurulur.

Editör: TE Bilişim