Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'da denize sürüklenen odun ve tomrukların sahile vurdu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, odun ve tomruklara aldırış etmeden serinlemek için denize girdi.

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağmur sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Çatalzeytin, Pınarbaşı, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde büyük yıkıma neden oldu. Yağış sonrası meydana gelen sel sebebiyle onlarca araç sürüklendi, onlarca iş yeri ve ev sular altında kaldı. Sel sularıyla birlikte ormandan gelen çok sayıda ağaç ve tomruklar Ezine Çayı'nın taşmasıyla denize sürüklendi. Denize sürüklenen ağaç ve tomruklar sahile vurdu. Havaların ısınmasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar, Abana ilçesinde sahilde biriken ağaç ve tomruklara aldırış etmeden serinlemek için denize girdi.

Diğer taraftan 1 hafta önce yaşanan sel felaketinde AFAD Başkanlığı, yaptığı bilgilendirmede şu ana kadar 77 kişinin hayatını kaybettiği ve halen 34 kişinin de arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Kastamonu'da ise 62 kişi sel afetinde hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim