Sektörel Tedbir Paketi Yolda

Milyarlarca dolar harcanmasına rağmen dev ekonomiler krizin pençesinden henüz kurtulamadı. Küresel kriz derinleşirken önlemler de artıyor.

Türkiye'de ise tablo diğer ülkelere göre daha iyimser. Bankaların sağlam yapısı, bunun önemli bir göstergesi sayılıyor. Ancak kriz hala etkisini yitirmedi ve hangi ülkeyi ne kadar vuracağına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Bunu göz önünde bulunduran ekonomi yönetimi bir süredir üzerinde çalıştığı sektörel tedbirler paketinde sona yaklaştı.

Hem reel söktörün hem de finans kesiminin merakla beklediği paketin içerisinde kredi, finansman, vergi ve istihdam konusunda önemli açılımlar yer alıyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında TÜSİAD'ın yeni yönetimiyle biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, sektörel tedbirler paketinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Ekren, "Küresel ekonominin olumsuz olduğu bir ortamda yine özel sektörü destekleyici, teşvik edici ama mali ve parasal disiplini de koruyan bir yaklaşım, her zaman üzerinde duracağımız ana konu olacaktır" dedi.

Geçen yıl piyasayı nakit akışıyla rahatlatan hükümet bu yıl da merkezi yönetimden 15 milyar dolar harcayacak.

 

Editör: TE Bilişim