Yıldırım Holding, Taranto Konteyner Terminali’nin işletme hakkını alıyor

Yıldırım Holding, İtalya’daki Taranto Konteyner Terminali’nin işletme hakkını almaya hazırlanıyor. 30 Temmuz Salı günü imzalanacak İmtiyaz Sözleşmesi sonrasında şirket, limanı 49 yıllığına işletme hakkını alacak.

Yurtdışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Holding, İtalya’nın Taranto Limanı’ndaki konteyner terminalinin 49 yıllığına işletme hakkını alıyor.

Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden önemli bir yatırımını duyurdu.

Yıldırım, bu hafta şirketin İstanbul Maslak merkezinde Taranto Liman İdaresi Başkanı Sergio Prete ve Genel Sekreter Fulvio ile toplantı yaptıklarını belirtirken Taranto Konteyner Terminali’nin 49 yıllık kapsayan İmtiyaz Sözleşmesi'ni 30 Temmuz Salı günü Taranto'da imzalamaya hazır olduklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük konteyner operatörlerinden CMA CGM’nin yüzde 24 hissesine de sahip olan Yıldırım Holding’in yurt içinde ve yurt dışında önemli liman yatırımları bulunuyor.

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre, Yıldırım Grubu'nun liman ve konteyner terminal operasyonlarını tek bir çatı altında birleştirmek için Ağustos 2011'de kurulan Yılport Holding, 2004 yılında STFA Holding’ten satın alınan Sedef Limanı ve  Ocak 2005’te satın alınan Alemdar Limanı’nın tek çatı altında birleştirilmesiyle operasyonlarına başladı.

Editör: TE Bilişim