Yıldız Teknik Üniversitesi, ''Gemi Mühendisliği Zirvesi'' 

Yıldız Teknik Üniversitesi, ''Gemi Mühendisliği Zirvesi'' adli etkinlikte sektör temsilcileriyle öğrencileri buluşturuyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan zirve ile Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü, büyük bir organizasyona daha imza atıyor. Geleneksel Gemi Mühendisliği Zirvesi 7-8 Mart 2016 tarihleri arasında gerçeklecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de sektörün tüm bileşenlerinden dev isimler geliyor. Daha çok yenilikçi ve özgün projelerin konuşulacağı zirveye, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsü Oditoryumu ev sahipliği yapacak

Sektörde ileri gelen ve çoğu farklı alanlardan gelecek misafirler kendilerine özel projelerini baz alarak konuşma yapacaklar. Konuşmacılar Arge çalışmalarını, yapmış oldukları büyük projeleri anlatacak, yapılacak olan projelere kısaca bilgi verecekler. Her sene olduğu gibi bu sene de bizleri yalnız bırakmayan Türk Loydu ile birlikte önde gelen klaslama kuruluşlarından American Bureau of Shipping ve DNV-GL de bizlerle birlikte olacak; gemi yardımcı makineleri alanındaki uzman Gürdesan ve gemi yan sanayinin önemli firmalarından PPG Boya Dağıtım ve Tic. Ltd. Şti. ve Marsis Dış Ticaret ve Gemi Sanayi Ltd. Şti. de zirvede yerini alacaktır. Bununla birlikte Prof. Dr. Rafig Mehdiyev, yerli dizelleri hakkında  bilgi verecek.

Daha sonrasında gemi inşaatının büyük isimlerinden Sedef Tersanesi, Cemre Tersanesi, Ada Tersanesi, Damen Tersanesi, Sanmar Tersanesi ve Arte Boatyard gemi inşaatı hakkındaki tecrübelerini aktaracaklar, gemi bakım onarımı hakkında uzman olan Gemak Tersanesi, Beşiktaş Tersanesi, Tersan Tersanesi de fikirlerini paylaşacak. Yine savunma sanayii gibi önemli bir konuda Aselsan, STM, Selah Tersanesi bizlere projelerini ve görüşlerini anlatarak bizi onurlandıracak. Mühendislik ve gemi dizayn alanında köklü deneyim sahibi Ayden Marine, Artı Mühendislik, Mesh Mühendislik, Seft Dizayn bizlere çalışmalarını aktaracaktır. Ve son olarak tasarımın zirvesi olan yat tasarımı firmaları Utopia International Marine, Taka Yacht Design, Soyaslan Yacht, Davut Kul kapanışı yapacaktır.
 
Editör: TE Bilişim