Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu başkanlığında bir heyet, Ankara'da Ticaret ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü makamında ziyaret ederek, söz konusu proje için destek istedi. Ziyaret sonrası AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak öncülüğünde, Antalya Valiliği bünyesinde Manavgat Yat İhtisas Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti kurulması kararı verildi. Projenin, Manavgat için hayati önem taşıdığını belirten Badak, bölgenin yat bakım ve imalatında dünyada marka olması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Manavgat'ın coğrafi yapısı ve ırmağıyla birlikte yatçılığa elverişli olduğunu belirten Milletvekili Badak, projenin her aşamasına destek vereceğini kaydetti.

Manavgat'ta 'Yat Yapım, Bakım, Onarım ve Çekek Yeri Projesi'nin 6 yıldır konuşulduğunu ifade eden Badak, "Projenin hayata geçirilmesi hususunda somut adımlar atıldı. Ülkemiz ve Manavgatımızın yararına olacak olan projenin sonuna kadar takipçisi olacağım. Projenin uygulanması konusunda sayın Bakanımız Nihat Ergün de büyük destek verdi. Projeyi canlandırmak için ilk etapta Antalya Valiliği bünyesinde Manavgat Yat İhtisası Organize Sanayi Meteşebbis Heyeti kuracağız." diye konuştu.

Bakan Nihat Ergün'ü ziyaret eden heyette yer alan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, ziyarette Bakan Ergün'e, turizm şehrinin simgesi olan Manavgat Irmağı ve üzerinde tarihi köprü olan bir yağlı boya resmi hediye etti.

Ziyarette yer alan diğer isimler şunlar: Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Evrenseki Belediye Başkanı ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği Başkanı Recep Barut, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural ve Manavgat Tekne İmalat Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş.

Editör: TE Bilişim