Yang Ming'le ortak acentelik Arkas'ı uçurdu

Dünyanın önde gelen armatörlerinden Yang Ming, Türkiye'de artan iş hacmi doğrultusunda Arkas ile ortak bir acentelik oluşturmaya karar vererek Yang Ming Anadolu şirketini hayata geçiren Arkas'ın cirosu geçen seneye göre yüzde 15 yükseldi.
 
Arkas, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Marport başta olmak üzere karayolu, demiryolu ve depo yatırımlarıyla toplam aktif büyüklüğünü 1.5 milyar doların üzerine çıkardı. 2008 yılında tüm temel yatırımlarını tamamlayan Arkas, deniz ticaret filosundaki Türk bayraklı gemi sayısını da 25'e yükseltti.

Kriz dönemlerinde şirketlerin kendi imkânlarını sonuna kadar kullanması gerektiğini düşünen ve dış kaynağın daha da azalacağını öngören Arkas yönetimi, Arkas Holding bünyesinde toplam 120 milyon liralık bir sermaye artırımı kararı aldı. Arkas, kendi imkânlarını kullanarak gerçekleştirdiği bu sermaye artırımıyla, piyasalar açıldığında avantajlı konuma geçmeyi planlıyor. Bünyesindeki 39 şirkette oluşturulan fon miktarını geçen yıla oranla yüzde 8 artıran Arkas, 2009 yılı için de bu seviyeyi koruyarak, kriz döneminde maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.
 
Arkas, yatırımlarına Anadolu'da devam edecek

Türkiye'nin her köşesindeki ekonomik hareketlenmelere destek olmak için deniz, kara ve demiryolu taşımacılığını kombine uygulayarak 2003 yılında Arkas Anadolu Projesi'ni başlatan Arkas, bu kapsamda önde gelen dokuz ticaret kenti olan İzmir, İstanbul, Kayseri, Konya, Bursa, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Mersin'i demiryolları aracılığıyla limanlara bağlayacak. Proje kapsamında bünyesindeki vagon sayısını 501'e çıkaran Holding, 2008 yılında tüm arazi alım işlemlerini tamamladığı bölgelerde lojistik merkezleri kurmayı hedefliyor. İzmit Köseköy ve Adana Yenice'de demiryolu bağlantılı lojistik merkezler hizmete açmak ilk planları arasında yer alıyor.

Piyasalarda yaşanan finansal sıkışıklık nedeniyle Arkas Anadolu Projesi'ne ortaklık konusunda gelen iki somut teklif, 2009 yılı içinde değerlendirmeye alınacak. Arkas, yapacağı ortaklık görüşmelerinde sermayenin yanı sıra sektörel deneyimi ve teknik bilgiyi de dikkate alıyor.
 
Çok önemli bir ortaklık tesis edildi

Arkas ve Yang Ming ortaklığı sonucunda kurulan Yang Ming Anadolu, 1 Ocak 2009 itibari ile faaliyetlerine başladı.

Yang Ming'in Türkiye acenteliği 1994 yılından bu yana Egekont tarafından yürütülüyordu. Söz konusu yeni ortaklık sonucunda ortaya çıkan yapı, Egekont'un daha önceden oluşturduğu müşteri memnuniyetini daha da artırmayı hedefliyor. Bu yeni oluşum aynı zamanda Yang Ming'in Türkiye'ye verdiği önemin de bir göstergesi. Arkas ve Yang Ming güvencesiyle faaliyetlerini sürdürecek olan Yang Ming Anadolu, hizmet kalitesi açısından önemli katkılar sağlayıp rekabetçi navlunlar sunarak, müşteri taleplerini hızlı ve efektif bir şekilde cevaplandırıyor.
 
Zamanında, hızlı, güvenilir ve ekonomik hizmet

1972 yılında kurulan Uzakdoğulu Yang Ming Marine Corporation'ın 10 adet kuru yük ve 84 adet konteyner gemisinden oluşan geniş bir filosu bulunuyor. Daima "zamanında, hızlı, güvenilir ve ekonomik hizmet" felsefesiyle çalışan Yang Ming'in İstanbul, İzmir, Gemlik ve Mersin uğraklı Uzakdoğu servisleri ihracatçı ve ithalatçıya birçok avantaj sağlıyor.

Editör: TE Bilişim