Yalova Tersanelerinin Yalova’ya destekleri devam ediyor.

Her zaman halkımızın ihtiyaçlarına destek olan Yalova tersaneleri; Covid-19 virüsünün dünyaya ve ülkemize artan etkilerinin gündeme getirdiği ihtiyaçlara cevap vermek için gayret ediyorlar.

Mart ayında erken teşhisi kolaylaştırmak maksadıyla Devlet Hastanesine bir termal kamera bağışlayan tersaneciler, Covid-19 vakalarının ülkemizde ve Yalova’da artması üzerine yoğun bakımda çok ihtiyaç duyulan “Ventilasyon Cihazı” ile desteklerini sürdürdüler.

Fedakarlıkla çalışan hastane personeli, Covid-19 hastalığını ağır şekilde geçiren hastaların yoğun bakımında kullanılan ve günün koşullarında temini güç olan cihazı, 15 Nisan 2020 Pazartesi günü teslim alıp hizmete sokmaktan büyük memnuniyet duydular.

Yalova Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Musa Karabulut ve Tersaneler Birliği Başkan Vekili Orhan Gülcek açıklama yaptılar.

Gülcek “Önceliğimiz insan sağlığı, sağlık ekonomik beklentilerden öncedir; bağışladığımız bu cihaz sayesinde, bir can bile kurtulsa bizim için en büyük mutluluk odur. Allah fedakâr sağlık personelimizin güçlerine güç, sabırlarına sabır katsın; bu cihaza ihtiyaç duyan hastalarımızın sağlıkla evlerine dönmelerini nasip etsin.” dedi.

Başhekim Karabulut da “Orhan Gülcek beyin nezdinde tüm tersane işletmecilerine teşekkür ederim. Orhan beyin güzel duasına ben de katılıyorum ve ekliyorum, deniz taşımacılığını aksatmamak için tersanelerimizde hizmet veren çalışkan insanlara da güç ve sağlık diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim