Kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin yanı sıra dünyanın önde gelen römorkör ve iş tekneleri inşa şirketlerinden biri olan UZMAR'ın Danimarka Aarhus Limanı için inşa ettiği römorkör HERMES'in kaptanı yeni römorkör, Aarhus Limanı ve kendisi hakkındaki soruları cevapladı.

''Limanda elektrikli arabalar kullanmaya başladık!''

17 yaşında denizle tanışan 1993'ten bu yana 28 senedir arhus Limanı'nda çalışan Kaptan Knud Erik Østerberg Hansen Aarhus Limanı'nın Avrupa limanları içindeki önemi ve yeşil enerji hakkında; ''Yeşil enerji konusunda önemli adımlar atmaya başladık. Kuzey Avrupa'nın bu konuda çok büyük yol aldığını düşünüyorum. Aarhus'ta da bu konuya çok önem veriliyor. Limanda elektrikli arabalar kullanamaya başladık. Jenaretör kullanmak zorunda kalmasınlar diye büyük yolcu gemilerine güç kaynağı vermeye başladık. Mesela bu yeni römorkörü yaparken fosil yakıt kullanımını en aza indirmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Bu sayede çevreye zarar vermeden operasyonlar gerçekleştireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''Fosil yakıt tüketiminde muhteşem bir düşüş olacak!''

Hermes'in Arhus Limanı'ndaki operasyonları nasıl değiştireceği ve geliştireceği hakkında konuşan Kaptan Hansen; ''Hermes'i yerini alacağı eski römorkörlerle karşılaştırırsak, fosil yakıt tüketiminde muhteşem bir düşüş olacak. Aynı zamanda 20 ton civarında daha fazla çeki kuvvetimiz olacak. Eski Hermes 1978 inşa. Dolayısıyla bu yeni römorkör bize çok büyük avantaj sağlayacak.'' dedi.

''Her gün denizde sevdiğim işi yapıyorum!''

Römorkör kaptanlığının kendisini tatmin eden yönleri hakkında yorum yapan Kaptan Hansen;''Aarhus Limanı'nda yaptıklarımı uzak yol kaptanlığıyla karşılaştırırsanız, aşağı yukarı aynı şey diyebilirim. Gün içinde çok fazla bakım işleri yapıyorum. Göçmenlik ve DMA ile de sürekli iletişim halindeyim. Bunlar gibi rutin işler yapıyorum. Dünya çapında seyir yapmıyorum fakat her gün denizde sevdiğim işi yapıyorum. Bu banayaşama azmi veriyor.

Editör: TE Bilişim