Avrupa’nın önde gelen sigorta kuruluşlarından SKULD sigorta şirketi ile yapılan anlaşmayla gemilerde taşınmakta olan tüm araç hasar ve kayıpları 25 bin Euro’ya kadar sigorta kapsamına alındı.

U.N Ro-Ro, 2008 yılında yaşanan yangından gerekli dersleri çıkarmış gözüküyor. Özellikle yeni CEO Melih Gümüşoğlu’nun göreve gelmesiyle nakliyeciyle daha sık bir araya gelen kuruluş, geri bildirim ve şikayetleri değerlendirerek yeni düzenlemelere gitti.  Firmanın yaptığı araştırmaya göre, özellikle ağırlıklı olarak taşınan yarı römorklarda yükleme ve tahliyenin yanı sıra diğer sebeplerden dolayı hasarlar gerçekleşmekte. Bu yarı römorkların büyük bir kısmının ise sigortası bulunmadığından hasarları genelde müşteri, ya da kusurlu olması halinde firma ödüyordu. Yapılan anlaşmayla bu durum ortadan kalktı.  

Şirketin mevcut P&I sigortası kapsamında, Avrupa’nın ileri gelen sigorta kuruluşlarından SKULD sigorta ile yapılan anlaşma ile gemilerde taşınmakta olan tüm araçların hasar ve kayıpları  1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren EUR 25.000’e kadar sigorta kapsamına girdi. Yapılanı “Bu bir all-risk sigorta kapsamında değerlendirilmelidir” diyen U.N Ro-Ro yetkilileri, Anlaşmanı, araçlarda oluşacak tüm hasarları kapsadığını belirterek, sigortanın başvuru süreçleri ve detayları ile ilgili olarak bilgilendirmeyi daha sonra yapacaklarını açıkladılar.

Trieste Limanı yeniden doğdu

U.N Ro-Ro, sigorta ile ilgili bu gelişmeyle birlikte liman ve tesislerde de iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.  İlk aşamada, Trieste Limanı’ndaki tüm dinlenme alanları ve mescid alanını yenileyen firma, tuvalet ve duşları da revize ederek, sayılarını iki katına çıkardı.  Lokantayı değiştirip, acente binası içine fotokopi, faks, kablosuz internet, yiyecek ve içecek makineleri bulunan bir iş merkezinin de kurulmasına ön ayak olan U.N Ro-Ro,  Samer Terminali’nin girişine yerleştirilmiş olan kamera sistemleri ile hasarların tespiti ve kayda alınmasını da sağladı. Trieste’de yer alan Parisi Terminali’nin saha ve binalarındaki inşaat ve iyileştirme çalışmaları ise devam ediyor.

Toulon Limanı’nda da geçici olarak dinlenme alanının yanında yeni bir iş merkezi kurulması sağlandı. Yaz sonunda gemi acentesinin bina içine taşınması ile şu andaki mevcut acente binası da dinlenme ve iş merkezi olarak müşterilerin hizmetine açılacak.

Ambarlı Limanı’ndaki park alanı genişletildi

Fransa gemilerinin Ambarlı Limanı’ndan kaldırılması sonrası yaşanan sıkıntıları dikkate alan U.N Ro-Ro, Ambarlı Liman sahasındaki park alanını 5.000 m2 genişletti. Bu alanın da, gümrüklü saha olması için gerekli girişimlerin sürdürüldüğü açıklandı. Aynı zamanda mevcut terminal sahası içinde kalan eski acente binası ve otopark yerine, daha modern ve az yer kaplayan bir acente binası inşaatına da başlandı. Yeni acente binası içerisinde, acente, gümrük, kafeterya ve dinlenme alanları ile veri giriş salonları bulunacak. Bu sayede Ambarlı Liman sahasında herhangi bir park sorununun kalmaması hedefleniyor. 

Ambarlı Limanı’ndaki bu düzenlemeler sayesinde haftanın altı günü Ambarlı’dan gemi kalkacak hale gelecek. Ambarlı Limanı’ndan olan sefer programları, haftanın üç günü Fransa’ya (yaz saatlerinde Fransa’da olan yürüme yasaklarını dikkate alarak Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri), haftanın diğer üç günü ise Trieste’ye uğrak seferler alarak (Salı, Perşembe ve Cumartesi)  hizmet verilecek.
Bunlara ek olarak, Trieste Samer Terminali’nden kaldırılmakta olunan ek sefer, Türkiye’ye olan dönüşünde önce Ambarlı’ya uğrak yapacak akabinde Pendik’e tahliye edecek.

Pendik’te acente ofisleri genişletiliyor

Pendik Limanı’nda ise, liman çevresinin değişen yapısı dikkate alınarak (yakın civarda bulunan alışveriş merkezleri, süpermarketler ve lokantalar) mevcut marketin işletmesini sonlandırması ile acente ofisleri genişletilecek. Şu anda acente binası dışarısında yer alan iş merkezi ile veri giriş ve ICS odalarının da genişletilmesi planlanıyor. Böylece müşterilerin çalışma alanlarının modernize edilmesi ve büyütülmesi hedefleniyor. Bu da, iş akışlarında verimlilikler getirecek. Mevcut kafeterya alanı en yakın zamanda limanın çalıştığı bütün saatlerde açık bir büfe olarak hizmet edecek ve yeni açılacak hatlar için yolcu salonu olarak kullanılacak. Bunlara ek olarak Pendik Limanı kapısında yer alan kamera sistemleri ile bütün giriş ve çıkışlardaki hasarlar tespit edilecek ve hasar raporlarının en doğru şekilde tutulması sağlanacak.

Yükleme ve tahliye ekipmanları yenileniyor

U.N Ro-Ro, işletmekte olduğu tüm limanlardaki yükleme ve tahliye işlemlerinde kullanılan terminal traktörlerinin modernizasyon çalışmalarına da başladı. Kısa bir zaman içerisinde liman operasyonlarının en hızlı ve güvenilir şekilde yapılması için gereken modernizasyon çalışmaları ve yeni ekipman yatırımlarının tamamlanması hedefleniyor. 

Editör: TE Bilişim