TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Arif Bostan ve Genel Sekreter Kaptan Özgür Doğan Güneş imzasıyla yayınlanan açıklamada 31 Temmuz tarihinde yapılan 37. Genel Kurulu'nun "tespit edilen eksikliklerden dolayı" 9 Ekim'de yenileyeceği duyuruldu.

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Sayın üyelelerimiz,

Derneğimizin 31 Temmuz 2021 tarihinde yapılan 37. Olağan Genel Kurulu’nda tespit edilen eksikliklerden dolayı yönetim kurulu, denetim kurulu ve Türkiye Denizcilik Federasyonu üyelerinin seçimi 9 Ekim 2021 tarihinde saat 13:00’da Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde, çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 16 Ekim 2021 tarihinde Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi Kirazlıtepe Konferans Salonu (Kirazlıtepe Fıstıklık Bayır Sokak No: 70 Üsküdar) adresinde saat 13:00’da çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Genel kurulumuza katılımlarınızı bekliyoruz”

Usülsüzlük olmadığı net ve açıktır!

Diğer yandan Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği’nin (TÜRKKAPDER), 37. genel kurulda başkan adayı Kaptan Koray Karagöz’ün seçilmemiş kişilerin Dernekler Bilgi Sistemi’ne (DERBİS) seçilmiş gibi bildirildiği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, denetleme kurulunda 3 kişi olması gerekirken sehven 2 kişi listelendiği bildirildi.

TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan İ. Arif Bostan ve Genel Sekreter Kaptan Özgür Doğan Güneş imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı :

''Basın bültenlerinde seçim sonuçları hakkında haberlere istinaden,

31 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşmiş olan 37. Olağan Genel Kurul seçim sırasında hazırlanan yedek listesinde yer alan üye adayların ayrıca denetleme kurulu listesinde yer almış ve denetleme kurulunda 3 kişi olması gerekirken sehven 2 kişi listelenmiş olması sebebi ile usülsüzlük çağrısı üzüntümüz ile karşılanmıştır.

Asil listede herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Usülsüzlük olmadığı net ve açıktır.

Listedeki hatanın farkında olmalarına rağmen olağan genel kurulda konu etmemeleri ve olağan genel kurulu kaybettikten sonra konuyu dile getirmeleri etik dışı yaklaşımdır.

TÜRKKAPDER olarak kendilerini kınıyor ve camiamız için yapıcı olmaları gerektiğine inanıyoruz.

Camiamızın bilgilenmesi için seçim listesindeki yönetim kurulu asil ve denetleme listeleri ile Türkiye Denizcilik Federasyonu delege listesini paylaşıyoruz.''

Editör: TE Bilişim