TÜRKİYE - GÜRCİSTAN KUKK TOPLANTISI TİFLİS'TE YAPILDI 

Türkiye-Gürcistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Tiflis’te gerçekleştirildi. Toplantıya UND adına Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Sevim katıldılar. 

Türk tarafına Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses’in başkanlık ettiği toplantıda, Gürcistan’a taşıma yapan Türk taşımacılarının karşı karşıya kaldığı sorunlar gündeme getirildi. Özellikle, sınır kapılarında ilk gelen-ilk çıkar kuralının işletilmesi, yüksek meblağlarda kesilen cezaların kaldırılması, refakat ücretlerini yüksekliği, Gürcistan’a girişlerde sigorta kapsamında yaşanan sorunlar ve Gürcü-Rus sınırında hava şartları nedeniyle yaşanan  sorunlar ve çözüm talepleri üzerinde görüşmeler yapıldı. 

Gürcistan tarafının, Gürcü araçların kullanımı için boş giriş belgesi sayısındaki artış talebi Türk heyetince kabul edilmemiş olup 2019 yılı geçiş belgesi kota sayıları üzerinde mutabık kalınamadı. Gürcistan ile imzalanan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolünde 2019 yılı geçiş belgesi kotaları yer almamış ve kotalara ilişkin müzakerelerin devam ettirilmesine karar verildi.   

Toplantıya UND adına Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Sevim katıldılar. 

UND Y.K. ÜYESİ ALİŞAN TOPALOĞLUNDAN T.C. TİFLİS BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı ziyaret ederek Nakliyecilerin sorunları ve Sarp Sınır Kapısı ile ilgili sorunları ileterek karşılıklı bir görüşme yaptı. 

Topaloğlu ziyaret sonrası yaptığı kısa açıklamada T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’a teşekkür ederek “ Büyükelçimiz Sayın Fatma Ceren Yazgan Hanımefendi’ye misafirperverliği ve Nakliyecilerin sıkıntılarına göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı Uluslararası Nakliyeciler Derneği adına ve teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

TOPALOĞLU’NDAN BİR ZİYARETTE T.C. BATUM BAŞKONSOLOSLUGUNA 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu bir ziyarette T.C. Batum Başkonsolosu Makbule Koçak’a yaptı. Topaloğlu Nakliye sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılar, Nakliyecilerin Gürcistan sınırları içinde karşıladıkları sıkıntılar ve sorunları da Başkonsolos Koçak’a iletti. Başkonsolos Koçak kendi sorumluluk bölgesinde Türk Nakliyecilerin her türlü sorunları ve karşılaştıkları sıkıntıları çözme adına her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini ifade etti.  

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu, Başkonsolos Makbule Koçak hanımefendinin desteklerini yakından bildiklerini ifade edere “Sektörümüzün Gürcistan'da yaşadığı sorunlarda desteklerini her daim üzerimizde hissetmekteyiz, UND ve Nakliyecilerimiz adına şahsınıza ve tüm çalışanlarınıza teşekkür ederiz” dedi... 

Hayati Akbaş / HOPA

Editör: TE Bilişim