Türk P&I, deniz araçlarında seyahat eden yolcuları bilgilendirme videosu hazırladı

Türk P&I Sigorta, deniz araçlarını kullanan yolcuların seyahatini emniyetli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bir video hazırladı.

Su Araçları Sorumluluk Sigortası alanında uluslararası standartlarda hizmet veren ve yaklaşık 2 bin 500 sigortalı deniz aracını portföyünde bulunduran Türk P&I Sigorta, çeşitli projelerle bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

2018 yılında “Önce insan hayatı” diyerek yatçılara yönelik hazırladığı videolar ile yola çıkan Türk P&I Sigorta, kaza gerçekleşmeden önlemler alınması yönünde yürüttüğü toplumsal çalışmalar ve bilinçlendirme projeleriyle hayati önlemlere dikkat çekmeye devam ediyor.

Şu an alt yazı çalışmalarının devam ettiği filmin ilk olarak önümüzdeki hafta Türk P&I’ın sosyal  medya hesaplarından yayınlanacağı öğrenildi. Seyahat halinde iken gösterilmesi planlanan 4.5 dakikalık film daha sonra yolcu taşıyan tüm deniz araçlarında gösterilecek.

Türk P&I Sigorta tarafından yapılan açıklamada, “Türk P&I Sigorta olarak başlattığımız bilinçlendirme projelerimiz kapsamında “Önce insan hayatı” diyerek yatçılara yönelik yaptığımız videolarla yola çıktık, kaza gerçekleşmeden önlemler alınması yönünde yürüttüğümüz toplumsal çalışmalar ve bilinçlendirme projeleri ile hayati önlemlere dikkat çekiyoruz. Bu yıl ise daha yaratıcı bir projeyle şehir içi deniz ulaşımında deniz araçlarını kullanan yolcularımızın seyahatini emniyetli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bir film hazırladık. Seyahat halinde iken gösterilicek 4,5 dakikalık filmimiz yolcuların, seyahat sırasında karşılaşılabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı ve bilinçli olmalarını sağlayacaktır. Vapur, motor gibi deniz ulaşımını kullanan kişilerin hem kendi güvenlikleri hem de beraber seyahat ettikleri diğer yolcuların güvenliği için hazırladığımız filmde; “İniş ve binişlerde dikkat edilmesi gereken hususlar”, “can yeleklerinin bulunduğu yerler ve kullanım şekli”, “yangın çıktığında” veya “denize insan düştüğünde” ilk yapılması gerekenler gibi konulara yer verdik. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Limanlar Yönetmeliğinin 16/2 maddesi gereğince, hazırladığımız filmin yolcu taşıyan tüm deniz araçlarında gösterilmesi planlanmaktadır.” denildi.

Editör: TE Bilişim