Türk Loydu Vakfı’nın 66. Olağanüstü Genel Kurulu; İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki ÇAKIR, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Salih BOSTANCI, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat KIRAN, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Cem SEVEN, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Oral ERDOĞAN, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Zafer Akbulut, Türk Armatörler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin ÇINAR gibi bir çok önemli davetlinin yanı sıra, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Loydu Vakfı Denetim Kurulu, Türk Loydu Vakfı delegeleri ve basın mensuplarının katılımı ile 20 Ocak 2022 Perşembe günü Piri Reis Üniversitesi Rıdvan Kartal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türk Loydu Vakfı 66. Olağanüstü Genel Kurulu; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve TLV Şirket Koordinasyon Yönetmeliği görüşülerek kabul edildi. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu konuşmasında “Bir önceki genel kurulumuzda görevlendirildiğimiz üzere “Raportörlük Yönetmeliği” değerli delege kuruluşlarımızın vermiş oldukları destekle alanında uzman hukukçu ve mali müşavirlerden oluşan bir komisyon tarafından ayrıntılı olarak çalışıldı ve “Türk Loydu Vakfı Şirket Koordinasyon Yönetmeliği” haline geldi. Türk Loydu’nun gelecekte daha da büyüyeceğini ve bir çok ülkede açaçağı yeni şirketleri, büyüyen yapısını da göz önünde bulundurarak, vizyonu ve perspektifi geniş bir yönetmelik hazırlandı ve genel kurulumuzun görüşlerinie sunuldu. Yönetim Kurulumuza güvenlerini bir kez daha perçinleyerek yönetmeliğe onay veren Genel Kurulumuza, “Türk Loydu kendi kalitemizdir”” diyen değerli sektör temsilcilerimize, “Türk ağır sanayisi ve yan sanayisinin kendi çıtasını kendimiz oluştururuz” bakışımızı destekleyen sayın delegelerimize kurumum ve şahşım adına teşekkür ederim dedi.

Genel Kurul, IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Sn Tamer Kıran’ın “Türk Loydu alanında eşşiz, yegane bir kurum, uzun vadede 70 yılını doldurmaya giden Türk Loydu’nda Vakıf Senedi çalışması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bundan sonra çok daha keyifli, Türk Loydu’nu alıp çok daha yukarılara nasıl taşıyacağımızı tartışacağımız, savunma sanayine nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizi konuşacağımız, her gün değişen deniz teknolojisinde Türk Loydu’nun nerede olmasını gerektiğini araştırabileceğimiz konuları hep birlikte konuşabilmeliyiz” konuşması ile kapandı.

Editör: TE Bilişim