TÜRK LOYDU'NDA DEĞİŞİM BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Türk Loydu genel kurulu toplantısında kabul edilen vakıf senedi değişikliği ile değişim başladı

 Türk Loydu Vakfı 59.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında kabul edilen eseslar doğrultusunda ‘Vakıf Senedi Değişikliği’ gerçekleşti. Türk Loydu 59.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Dedetaş, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özbek, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Türk Loydu Genel Kurul Üyeleri katıldı.

Neler değişti?

Bu genel kurulda kabu edilen kurallar arasında en önemlisi 14 ve 19. cu maddelerde yapılan değişiklikler oldu. Bu değişiklikliği Türk Loydu Yönetim Kurulu başkanı Cem Melikoğlu şöyle açıkladı.

Türk Loydu'nda daha önce yönetim 2 yıllığına seçiliyordu. Bu süre, yenilikler yapmak için az gelen bir süreydi. Yapılan değişiklikle yönetim bundan böyle 3 yıl süre ile görev yapacak. diyen Melikoğlu, Yine yönetim kuruluna en fazla üst üste 3 kez seçilme kuralı getirdik. Genel kurulda yapılan en önemli değişikliklerden biri de bu güne kadar Türk Loydu'na üye olan kurumlar aday gösteriyordu bundan böyle üye kurumların içinde şartları taşıyan her birey yönetime aday olabilecek.

Başka bir deyişle kurumsal aday değil bireysel adaylık sistemini getirdik dedi. Büyük değişimin biri de daha önce kurulması yolunda karar alınmış olan Türk Loydu AŞ'nin yönetim şeklinin tespit edilmesi olduğunu ifade eden Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, genel kurulda Türk Loydu AŞ adı altında kurulacak bir şirketin yönetim şeklini belirledik. Kurulacak şirket Türk Loydu vakfının şirketi olacak ancak Türk Loydu vakfı yönetiminde yer alan kişiler bu şirket yönetiminde yer alamayacak. Şirket, kurulduktan sonra da Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesinin bu güne kadar yaptığı temel işleri üstleneceğini söyledi
Editör: TE Bilişim