TÜRK LOYDU CEOC INTERNATIONAL ÜYESİ OLDU

Uluslararası alanda kurumsal tanınırlığını artırmak ve uluslararası hizmet ağını genişletmeyi amaçlayan Türk Loydu, Uluslararası Muayene ve Belgelendirme Kuruluşları Konfederasyonu - CEOC International’ın üyesi oldu.

Üyelik sürecini başarıyla tamamlayan ve bu süreçte yapılan üyelik denetimi de başarıyla geçiren Türk Loydu Hollanda Lahey’de düzenlenen 56. Genel Kurulunda CEOC International üyeliğine resmen kabul edildi.

Türk Loydu’na üyelik belgesi, CEOC International başkanı Sn. Simo Hassi tarafından verilirken, belgeyi Türk Loydu’nu temsilen, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü ve Yürütme Kurulu Üyesi Sn. Ayfer Adıgüzel teslim aldı. 1961 senesinde Brüksel’de kurulan CEOC International’ın 22 ülkeden, alanlarında uzman, 31 bağımsız muayene ve belgelendirme kuruluşu üyesi bulunuyor. CEOC üyeleri ulaşımdan endüstriye, sağlıktan gıdaya kadar günlük hayatta ve endüstriyel faaliyetlerde kullanımı olan tüm alanlarda muayene ve belgelendirme hizmetleri sunuyor.

CEOC International’ın kuruluş amaçları arasında, üyeleri aracılığıyla hizmet verdikleri sektörlerde kaza risklerini en aza indirmek ve iş güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarmak bulunuyor.
CEOC International’ın amaç ve faaliyetleri;

- Bağımsız uygunluk değerlendirme aracılığıyla emniyetin artırılması ve kazaların azaltılmasını teşvik etmek,

- Muayene ve belgelendirme sektöründe faaliyet gösteren Avrupa Birliği direktifleri, kurallar, standartlar ve akreditasyonlar ile ilgilenen Avrupa Birliği kurumları ile tüm Avrupa ve uluslarası organizasyonlar ile Mesleki Birlikler nezdinde CEOC International üyesi kuruluşların ortak çıkarlarını gözetmek,
- CEOC International üyelerini sektördeki önemli gelişmelerden haberdar edebilmek ve bu gelişmeler karşısında ortak tutum belirlemek,
- Emniyet, kalite ve çevre ile alakalı meseleler ile ilgilenmek.

Türk Loydu Hakkında Türk Loydu;
1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulmuş, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi birçok değerli paydaşa sahip klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan bir “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur. Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu Türk Loydu; o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmiş ve sektörü sürekli bilgilendirerek gelişimini sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada hizmetlerini uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde sürdürmekte, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri vermektedir.
Editör: TE Bilişim