Türk Armatörler Birliği trafından aylık olarak yayımlanan E I Bülten'in 07 Temmuz 2021 tarihli Haziran sayısı yayımlandı.

Bültende yer alan konu başlıkları şu şekilde;

4. Yönetim Kurulu Toplantısı 09 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi

Türk Armatörler Birliği 9 Haziran 2021 tarihinde yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Türk Armatörler Birliğinin 2020 yılı son yönetim kurulu toplantısı zoom üzerinden 9 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıda özellikle son dönemlerde yaşanan ve çoğunluğunu makine zabiti, 2. Mühendis ve Baş Mühendis eksikliğinin oluşturduğu sorun ele alınmıştır. Bu toplantıda ayrıca bu sorunun temel kaynaklarına ve kök nedenlerine de değinilmiş ve alınabilecek önlemler değerlendirilmiştir. Ayrıca dernek tüzüğüne önerilen değişmelerin gözden geçirilmesi ve karara bağlanması da sağlanmıştır.

TAB Çevre ve Güvenlik Komitesi 10 Haziran 2021 tarihinde toplantı gerçekleştirdi

10 Haziran 2021 tarihinde Çevre ve Güvenlik Komitemiz Direktörü Prof.Dr.Gülşen Altuğ başkanlığında Marmaradaki müsilaj, gemilere etkisi ve gemilerin Marmara'ya olan etkileri konusunda bir toplantı gerçekleștirilmiştir. Toplantıda aşağıda belirtilen konular ele alınmış ve bazı önerilerde bulunulmuştur. Bu önerilerin yönetim kurulu toplantımızda ayrıca ele alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Sektörümüz açısından önerilerin çoğunluğu “Marmaradaki kirliliğin sebepleri nelerdir? Sektörümüz açışından bu kirliğin önlenmesine yönelik katkılarımız neler olabilir?" başlığı altında yer almaktadır. Müsilaj nasıl oluşmaktadır? Müsilajı yapıştığı yerden temizlemek mümkün müdür? Marmarada'ki müsilajın temizlenmesine yönelik yapılan örnek bir çalışma Bu kirlilik ve müsilaj gemileri ve deniz ticaretini nasıl etkilemektedir? Marmaradaki kirliliğin sebepleri nelerdir? Sektörümüz açışından bu kirliğin önlenmesine yönelik katkılarımız neler olabilir? Marmarada bu kirleticilerin denizi kirletme oranı nasıl belirlenebilir? Marmara Denizi için regülasyonların belirlenmesi uluslararası bir otoriteye tabi midir? Ayrıca "Marmarada bu kirleticilerin denizi kirletme oranı nasıl belirlenebilir?" konusunda sektör bileşenleri ile bir projenin başlatılarak proje sonuçlarının ilgili makamlarla paylaşılmasının faydalı olacağı mütalaa edilmiştir.

Deniz Teknolojileri ve Sanayisi Teknik Komitesi Toplantısına katılım sağlanmıştır

Deniz Teknolojileri ve Sanayisi Teknik Komitesi (DENİZ-TEK)'nin 30/03/2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında; gemi ve yat inşa ile gemi yan sanayi sektöründe Ar-Ge ve yenilikçilik kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi ve öneriler geliştirilmesi, Ar-Ge ve yenilikçilik destekleri ve projeleri, marka-patent ve uluslararası projelere katılım konularında firmaların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin organize edilmesi amacıyla Ar-Ge ve Yenilikçilik Alt Çalışma Grubu oluşturulmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede, Ar-Ge ve Yenilikçilik Alt Çalışma Grubu tarafından önümüzdeki dönemde yürütülmesi planlanan faaliyetlerin değerlendirilmesine yönelik olarak 10/06/2021 Perşembe günü, saat 14:00'da uzaktan erişim yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantının sonuç raporu yayınlandığında üyelerimiz ile paylaşımı sağlanacaktır. 10.06.2021 MEPC 76 TOPLANTISI 10-17 HAZİRAN 2021 TARİHLERİ ARASINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

MEPC 76 Toplantısı 10-17 Haziran 2021 tarihinde üye devletlerin temsilci katılımlarıyla yapılmıştır

 Bu toplantıya dinleyici statüsünde Türk Armatörler Birliği de katılım göstermiştir. Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinesinde kurulan bir grup ile bu toplantı sektörümüz adına takip edilmiş ve gerekli yer ve zamanda toplantı temsilcisinin girdileri ile sektörümüz yaklaşımları IMO'ya sunulmuştur. Bu toplantıda alınan kararla bir ön özet rapor şeklinde WEB Sitemizde https:// armatorlerbirligi.org.tr/arsivler/portfolio-item/mepc-76-oturumu-sonuclari-ozet-raporu linkinde yer almaktadır.

Türk Boğazları Gemi Trafik Düzeni Yönergesi ile yürürlüğe giren yeni uygulamalar ile Türk Boğazları ve Marmara Denizinde verilen kurtarma ve çeki hizmetleri konulu eğitim sektörümüze verilmiştir.

Türk Boğazları Gemi Trafik Düzeni Yönergesi ile yürürlüğe giren yeni uygulamalar ile Türk Boğazları ve Marmara Denizinde verilen kurtarma ve çeki hizmetleri konulu eğitim 15 haziran 2021 tarihinde; - Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa BANKAOĞLU, - Deniz Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Fazlı ÇOBAN, - Deniz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tahlisiye Hizmetleri Müdür Vekili Sayın Burak BİLGİN, - Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Veli Hikmet OVACIKLI, - Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri Dairesi Başkanlığa Şube Müdür Vekili Sayın Şükrü Hakan KAYA'nın katılımları ve İMEAK DTO'nun koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir.

 

Editör: TE Bilişim