Türk Armatörler Birliği “Yuvarlak Masa Toplantıları serisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Türk Armatörler Birliği sektöre yeni bir katkı sağlamak üzere “Yuvarlak Masa Toplantıları” adı altında denizcilik benchmarking toplantılarını başlatmış ve bu toplantılar serisinin 3'üncüsünü 8 Mayıs 2017 tarihinde Marriott Asia istanbul’da gerçekleştirdi.

Önceki iki toplantı “Balast Suyu Arıtım Sistemleri-Sorular ve Cevaplar” ve “Kiralama ve Operasyon Konusunda Yapılan Hatalar, Çıkarılan Dersler, Yaşanmışlıklar” başlığı altında gerçekleştirildi. Üçüncü toplantı ise “Gemilerde İşletim ve Yönetim Düzeyinde Teknik Konularda YapılanHatalar, Çıkarılan Dersler, Yaşanmışlıklar” başlığı altında yapıldı ve bu toplantıya birçok üye firmanın teknik müdürleri, gemi makineleri üreticisi firma temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantının başkanlığı İnce Denizcilik DPA&Teknik Müdürü ve Türk Armatörler Birliği Norm Merkezi Kurul Üyesi Sayın Yaşar Canca tarafından yapıldı. Yuvarlak masa toplantısının sistematiği gereği, bu toplantılarda sadece o konuya özel yapılmış olan hatalar ve bu hatalardan nasıl bir ders çıkarıldığı paylaşılmakta, toplantıya katılan her katılımcı okonuda yaşadığı tecrübeleri sunmaktadır. Sonrasında bunlar yazıya dökülerek üyelere gönderilmekte ve WEB sitesinden “Çalışma Alanlarımız” başlıklı kısmında sektöre sunulmaktadır.

Türk Armatörler Birliği üyelerini bu hatalardan ve tecrübelerden haberdar ederek aynı hataların tekrarlanmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bu şekilde üyelerin maliyetler konusunda senelik yüzbinlerce liralık kaybının engellenmesi, Türk Ticaret Filosu'nun niteliğini artırarak daha rekabetçi konuma gelinmesi ve herşeyden önemlisi iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını hedefliyor.

Editör: TE Bilişim