Trans Ata yabancı firmalarla dirsek temasında

 Trans Ata Denizcilik Dış İlişkiler Müdürü Tevfik M. Örbük, merkezi Mersin'de bulunan Trans Ata Denizcilik' in yaptığı başarılı operasyonlarla yurtdışından ortaklık teklifleri aldığını belirtiyor.

Trans Ata' yi tanıyabilir miyiz ?

2003 yılında Mersin' de faaliyete başlayan " Trans Ata Denizcilik Taşımacılık Ltd. Şti. " sahip olduğu nitelikli insan gücü ve teknolojisiyle uluslararası denizkarahava taşımacılığı, yurt içi kara nakliyesi yük / konteynır, liman içi tahmil tahliye ve lojistik hizmeti sunarak, ithalatçı ve ihracatçıların çözüm ortağı olmuştur. Müşterilerimizin gereksinimlerini karşılamak üzere, her türlü ürün, hizmet ve bilginin başlangıç noktasından son noktasına kadar olan hareketini, etkili ve verimli bir biçimde planlamak, uygulamak, taşımak, depolamak ve kontrol altında tutmak Trans Ata Denizcilik' in başta gelen sorumluluğudur. Bu sorumluluğu doğru zamanda, doğru yerde ve en ekonomik şekilde yerine getirerek müşterilerine yaratıcı çözümler sunmaktadır. Trans Ata, gücünü nitelikli ve uzman çalışanları, teknolojik alt yapısı, kaliteyi önde tutan servis anlayışı ve değerli müşterilerinin desteğinden almaktadır.

Genelde ne tür yükler taşıyorsunuz ?

Trans Ata, her ne kadar deniz taşımacılığı sektöründe ağırlığı olan bir firma olsa da gelişen dünya ticaretinde hak ettiği yeri sağlamlaştırmak adına rekabetçi gücücü ortaya koymak açısından dünyanın her noktasından her türlü yükü taşıma kapasitesine sahiptir. Biz ihracatçı ve ithalatçı firmaların bulunduğu her noktadayız. Bu nedenle bizim prensibimizde rota sınırı olmuyor. Taşımalarımızı ; Orta Asya, Avrupa, Amerika Kıtası, Uzak Doğu ve Arap yarım adası gibi hali hazırda yüklemelerimiz devam ettirdiğimiz bölgelere yapmaktayız.

Gelişen Mersin' e Trans Ata Denizcilik' in bakışı nasıl ?

 Mersin limanının ayrıca özelleştirilmesi tabi ki yabancı firmaların bu bölgeye olan bakış açısını değiştirmiş ve Lojistik devlerinin dikkatini çekmiştir. Bu açıdan bakıldığında bölgede faaliyet gösteren birçok firma yabancı firmalarla çalışma ve ikili ilişki kurma fırsatını gün ve gün arttıracaktır. Trans Ata ailesi olarak da birçok yabancı firma ile lojistik antlaşması çalışmalarına girmiş bulunmaktayız. Örnek olarak Fransa, Çin, Mısır, İspanya, Rusya, İtalya, Almanya gibi bir çok ülke lojistik firmalarını belirtebiliriz.

Demiryolu hizmetleriniz nedir ?

Uluslararası demiryolu yük taşımacılığı, yurtiçi demiryolu yük taşımacılığı, depolama, vagon tahmil - tahliye hizmetleri, sağlamlaştırma ( lashing ), gümrükleme hizmetlerini, bir arada sunuyoruz. Demiryolu Mersin bölgesinde ağırlığını, özellikle komşu ülkeler ile ticaret hacminin artışıyla ortaya koymuştur. Bu nedenle hem lojistik sektöründeki güvenli yolculuğu hem de navlun konusundaki rekabetçi niteliği demiryolunun lojistik sektöründeki payını artırmaya başlamıştır. Trans Ata olarak Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri' ne olan taşımalarda en güvenli yol olan demiryolu taşımacılığında ülkeler arası köprü olama yolunda faaliyet vermekteyiz.

Editör: TE Bilişim