Trabzonspor’un başkanlığını yapan Yüksek Denizcilik Okulu (İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi) 1979 mezunu Ahmet Ağaoğlu İMEAK DTO Mayıs Ayı olağan toplantısında konuştu.


‘’Biz 10 senedir krizle boğuşan bir sektörde eğitim gördük’’
Her zaman denizcilik camiasının bir üyesi olmaktan onur duyduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu;
‘’4 sene önce Trabzonspor’un Başkanı olduğum zaman kulübün ekonomisi her anlamda, finansal, idari ve sportif anlamda dibe vurmuş durumdaydı. Geldiğim zaman 2008'den beri zaten içinde bulunduğumuz bir krizin benzeriyle karşılaştım. Finansal anlamda yaşanılan sorunlar ise zaten sektör dolayısıyla 5-6 senedir eğitim yaptığımız, bankalarla konuştuğumuz konulardı. Biz 10 senedir krizle boğuşan bir sektörde eğitim gördük. Gerçekten şunu söylemeliyim ki; denizci olmanın, deniz ticaret sektörü içerisinde bulunmanın verdiği tecrübe ve birikimle Trabzonspor’u bugün bu noktalara getirdik.
‘’Sektörün içerisinde olmanın gururunu her zaman taşıdım’’
Bizim sektörümüzün en önemli özelliği sürekli sıkıntılarla, acılarla, sorunlarla ve problemlerle baş etmek, geminin tek sorumlusu olarak o gemiyi limana selametle sağlıklı bir şekilde yanaştırma mesuliyetinin vermiş olduğu düşünce yapısı, Türkiye’de ve dünyada bizi diğer sektörlerden ayıran en büyük fark olmuştur. Dijitalleşme büyük bir hızla mesafe kat ediyor ancak gerçek olan bir şey var ki gemi bir ana makine, bir pusula bir de dümen olmadan hiçbir yerden hiçbir yere hareket edemiyor.
Denizde vermiş olduğum hizmet, sonra da sektörün içerisinde olmanın gururunu her zaman taşıdım.

Başkan Ağaoğlu'na konuşmasından sonra bir anı objesi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim