İzmir’in Aliağa ilçesi Nemrut Körfezindeki Konteyner Limanları yatırımlarını sürdürüyor. Nemrut’ta 400 bin TEU Kapasiteli Konteyner Terminali ile hizmet veren ve Maersk, Turkon gibi dünya devi deniz taşımacılığı şirketlerini Aliağa Nemrut Körfezine getiren TCEEGE, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor.

TCEEGE 6 ADET RTG’NİN KURULUMUNA BAŞLADI. 2 ADET STS DE 2011’DE TESLİM ALINACAK

Yeni Yatırımları ile İzmir Aliağa’da dikkatleri üzerine çeken TCE-EGE Konteyner Terminali, ekipman parkuruna 6 adet RTG’yi de ekledi. Geçtiğimiz Haziran ayında üçüncü Rıhtım vincini hizmete sunan TCEEGE, son olarak da 6 artı 1 kat ve 6 artı 1 sıra elleçleme ve 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet RTG’nin kurulumuna başladı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka TCEEGE Konteyner Terminalinde süren çalışmaları yerinde izledi. Ekipman ve saha yatırımlarına hız kesmeden devam eden TCEEGE Genel Müdürü Vahdet Keleş, 2 adet STS rıhtım vincini de 2011 yılında teslim alarak hizmete sunacaklarını belirtti.

TCEEGE’DE HEDEF YILLIK 1 MİLYON TEU’LUK KAPASİTE

TCEEGE Konteyner Terminali Genel Müdürü Vahdet Keleş, terminalin sektörün en gelişmiş ekipmanları ve bilgi işlem teknolojisiyle hizmet sunduğunu ifade ederek, “Son derece gelişmiş ekipmanlar ve bilgi işlem teknolojisi alt yapısı ile uluslararası standartlarda yönetilen TCE EGE Konteyner Terminalinin şu an itibariyle yıllık elleçleme kapasitesi 400.000TEU olmakla beraber, projede toplam 1 Milyon TEU luk kapasiteyi hedefliyoruz. TCEEGE olarak, bugüne kadar yaptığımız ve devam etmekte olan alt ve üst yapı yatırımlarımız ile bölgede sunduğumuz hizmet kalite standardını yükseltiyoruz. Bu da liman paydaşlarımıza maliyet ve zamanda verimlilik faydası sağlıyor” dedi.

VAHDET KELEŞ; “FİRMALARIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA ÇÖZÜMLER ÜRETİP, SÜREÇLERİ MÜKEMMELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”

Keleş, “Hizmetlerimizde Müşteri memnuniyetine büyük önem veriyoruz. Müşteri Hizmetleri birimi ile tüm ihracat ve İthalat firmaları ile yakın temas kurup, onların ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretip, süreçleri mükemmelleştirmek için çalışıyoruz. Modern Bilgi işlem ve Teknolojik altyapımız sayesinde terminalde gerçekleştirilen tüm aktiviteleri gerçek zamanda takip edip, aynı zamanda kullanıcılar ile paylaşıyoruz” dedi.

SAKA; “TCEEGE, ALİAĞA’NIN KONTEYNERDEKİ ÖNEMİNİ ARTTIRIYOR”

TCEEGE Konteyner Terminaline giderek 6 adet yeni RTG’nin montaj kurulum çalışmalarını yerinde izleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’daki firmaların konteyner terminal yatırımları sayesinde bölgemize gelen gemi sayısı ve ticari faaliyetlerde önemli bir artış yaşanıyor. Aliağa, Konteyner liman hizmetlerinde Türkiye’nin gözdesi bir bölge haline geldi. Aliağa'daki iskele ve limanlara 2009 yılında 3 bin 840 gemi gelirken 2010 yılının 11 ayında 4080 gemi geldi. Tüm bunlar, bölgemizdeki firmaların sektöre olan inancı ve yatırımlarıyla gerçekleşiyor.” Dedi.

ALTO Başkanı Saka, TCE-EGE’nin kurulumuna başladığı 6 Adet RTG’nin Aliağa ve Nemrut Körfezi’nin önemini bir kat daha arttıracağını ifade ederek, “TCEEGE, modern terminali, dünya genelinde faaliyet gösteren taşımacılık şirketleriyle çalışması ile kısa sürede önemli işlere imza attı. Yeni alınan 6 adet RTG’nin hizmete girmesiyle bu hizmetler katlanacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim