Dünya gemi inşa sektörünün uzmanlarını, sektörün kilit oyuncularını ve karar vericilerini bir araya getirip sektörün bölgedeki geleceğini şekillendiren bir platform oluşturmayı amaçlayan, dünyadaki tek denizcilik ihtisas fuarı SMM – Shipbuilding, Machinery & Marine Technology Trade Fair- serisinin yurtdışı ayağı olan SMM İstanbul, ilk olarak 2009 yılında gerçekleştirildi. 2009 yılında yapılan SMM İstanbul fuarında 30 ülkeden 150 katılımcı yer alırken, fuarı 65 ülkeden 4000’e yakın ziyaretçi gezdi.

İstanbul’daki ilk organizasyonu Hamburg Messe ve ortağı Goca Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri tarafından başarıyla gerçekleştirilen SMM İstanbul’un ikincisi 26-28Ocak 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Vadisinde gerçekleştirilecek. 2011 SMM İstanbul’a T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı ve T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı destek veriyor. SMM İstanbul 2011 başvuru ve rezervasyon kayıtları başladı.

SMM İstanbul 2011’de  “Gelecekte ne olacak? Çıkış nerede?” tartışılacak

Hamburg Messe’nin ortağı Goca Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü, Fatih Goca, SMM 2011’in hedefleri ve beklentileri şöyle özetledi: “Gemi İnşa ve Sanayi sektörü küresel ekonomik krizden 2008 yılı sonu itibari ile etkilenmeye başlayan ve son günlerde krizin yarattığı karabulutları aralayarak çok ağır da olsa toparlanma içerisinde olan sektörümüzün beklentilerinin yüksek olduğunu görüyoruz. Sektörün lider platformu olan SMM İstanbul olarak, Türk üreticilerine yeni pazarlar yaratmak adına çok önemli bir misyonumuz olduğu bilinci ile hareket ediyoruz.

Bu misyonumuz doğrultusunda SMM İstanbul 2011 etkinlik programının ana başlığının “Gelecekte Ne olacak? Çıkış nerede?” olarak belirledik. Bu anlamda SMM İstanbul 2011, niş pazarları belirleyip rotasını ona göre yeniden çizmiş ve tam yol ileri demiştir. Açık Deniz Platformları (Rüzgar enerjisi ve petrol gibi), Çevreci çalışmalar (green shipping)

Yolcu gemileri, LPD taşıyan gemiler, Hızlı yolcu gemileri, Nehir gemileri ve vapurlar, Megayat üreticileri, Filo Destek gemileri, Askeri deniz araçlarından edinilmiş tecrübeyi sivil özel amaçlı deniz araçlarının yapımında kullanmak gibi çeşitli niş pazarlar üzerine yoğunlaşıyoruz.

T.C. Başbakanlık, Denizcilik Müsteşarlığı ve T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Deniz Araçları Daire Başkanlığından da 2011 SMM İstanbul için tam destek aldık. ”

 

Editör: TE Bilişim