Türk Denizciliğinin dünya ile entegrasyonuna yardımcı olma misyonu ile sektörün önde gelen isimleriyle yapılan röportajları, dünyadan ve ülkemizden gelen denizcilik haberlerini ve yaşanan son gelişmeleri Türkçe ve İngilizce olarak okuyucuları ile buluşturan SeaNews Dergisi'nin 75. sayısı çıktı.

SeaNews Dergisi'nin 75. sayısında, 26 yıldır ülkemizin önemli denizcilik firmalarından ve kılavuzluk teşkilatlarından olan Uzmar’da kılavuz kaptan ve baş enspektörlük görevlerinde bulunmuş ve halen operasyon sorumlusu görevine devam eden usta denizci, tecrübeli kılavuz kaptan Ersan Gürgül ile yapılan özel röportajda kılavuz kaptanlık mesleği ile ilgili yılların birikimiyle edinilen tecrübeler ve Uzmar şirketindeki 26 yıllık kılavuzluk kültüründen bahsedildi.

Bunun yanı sıra SeaNews Dergisi 75. sayısının bir diğer röportaj konuğu, ülkemizin önemli limanlarından olan Trabzon Limanı’nın Genel Müdürü Muzaffer Ermiş oldu. 35 yıldır bu önemli görevde bulunan Muzaffer Ermiş, ülkemizin borsaya açılan tek limanı olma özelliğini de taşıyan Trabzon Limanı’nda yaptıkları çalışmaları ve bölgenin transit ticaretteki konumundan bahsetti.

SeaNews Dergisi'nin 75. sayısında aynı zamanda Vessels Value Kargo Analisti Guy Cooper’ın pandemi süreci boyunca kruvaziyer sektörü için yaptığı ilginç değerlendirme yazısı yer almakta.

Derginin 75. sayısında sayısında yer alan diğer makaleler arasında Hakan Çendik’in 2021 yılına dair navlun piyasaları ile ilgili beklentilerinden bahsettiği “Navlun Piyasaları İçin Öngörülerimiz” başlıklı makalesi, Kaptan Cahit İstikbal'in her zaman gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Kanal İstanbul hakkında yazdığı “Montrö Tartışmaları ve Kanal İstanbul” başlıklı makalesi, bunun yanında Sevinç Fındık Yılmaz’dan 21 Mart 2021’de karaya oturarak dünya ticaretinin ana damarlarından biri olan Süveyş Kanalı’nı tıkamasını konu edindiği “Ever Given” isimli makalesi yer almakta.

SeaNews Dergisi'nin 75. sayısına bağlantıya TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim