DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE KARİYER PLATFORMU TEMALI “SEAMAP” PROJESİNİN AÇILIŞ TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile LAM Lyonel A. Makzume Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. koordinatörlüğünde yürütülen Searching the Extensive Application at Maritime Protocol – kısa adıyla “SEAMAP” başlıklı Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) projesinin açılış toplantısı, 12 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Nidya Hotel Galataport konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olarak LAM Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Timur Makzume gerçekleştirdi. DenizTV’nin canlı olarak yayınladığı açılış toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Okay Kılıç, Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliğinden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, TÜRDEF Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, iş ve denizcilik eğitimi sektöründen yetkililer, yurtiçi ve yurtdışından gelen proje ortağı kurumların temsilcileri katıldılar.

SEAMAP projesi; eğitim, kalifiye personel, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar ile işbirliğini sağlayarak sektörel iş gücü, kariyer, girişimcilik ve eğitim imkanları konularında farkındalık yaratarak, denizcilik alanındaki tüm paydaşları aynı platformda buluşturmayı hedeflemektedir.

SEAMAP projesinin ortakları arasında; proje üretimi, yönetimi ve yaygınlaştırma konularında deneyimli Tuzla Kaymakamlığı, denizcilik, enerji, ulaşım ve lojistik, inşaat, imalat ve savunma sanayi sektörlerinde klaslama, sertifikasyon ve sistem belgelendirme hizmetleri veren merkezi Tuzla’da bulunan Türk Loydu, İspanya’nın Mayorka adasından tekne-yat kaptanlığı konularında eğitimler veren Sea Teach, Romanya’dan Constanta (Köstence) Denizcilik Üniversitesi, Polonya’dan yazılım ve BIT alanında deneyimli Danmar Computers yer almaktadır.

Projenin başvuru döneminde ve hayata geçmesinde önemli katkıları olan Tuzla Kaymakamlığı Proje Üretim ve Yönetim Merkezi Proje Koordinatörü Yalçın KUZÖREN, yaptığı proje sunusunda; SEAMAP projesinin 4 temel amacı olduğundan bahsetti:

- Uluslararası denizcilik sektöründeki kariyer olanaklarının ve personel niteliklerini tanınmasına destek sağlayarak, mesleki eğitim ve iş dünyası arasında işbirliğini arttırmak ve denizcilik alanında eğitim almak, çalışmak ve girişimcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyen kişileri, işverenler ile buluşturmak,

- Gemiadamı ve denizcilik sektöründe çalışan diğer tüm personelin niteliklerine uygun sektörel iş fırsatlarını tek platformda toplamak,

- Denizcilik hizmet sektörü ve gemi inşaa endüstrisi alanında girişimcilik becerilerini arttırmak için ihtiyaç analizi çalışmasını gerçekleştirmek,

- Denizcilik sektöründe iş arayanlarla, işe alım ve yerleştirme kuruluşlarını bir araya getirecek web tabanlı bir platform geliştirmek, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin mesleki yeterliliklerini arttırmalarına destek olmak.

Projede yer alan ortakların kurumsal sunumları ardından değerlendirme yapılarak açılış toplantısı sona ermiştir. Proje ortaklarından gelen temsilciler, öğleden sonra proje koordinasyon toplantısında, projenin fikri çıktılarını, proje uygulama - yönetim ve yaygınlaştırma stratejilerini görüşmek üzere bir araya geldiler.

Editör: TE Bilişim