Sea Intelligence: İttifakların uğrak iptalleri için tercihli hizmetleri var

Uğrak iptalleri, geleneksel olarak arzı talep doğrultusunda düşürmek için bir taktik araç olarak kullanılsa da, pandemi boyunca, gemilerin boş konuşlandırılmamasını sağlamak için uğrak iptallerine başvuran taşıyıcılarla talep düştüğünde durum böyle değildi.

Ancak Sea-Intelligence'a göre bu, her ittifak hizmetinde geçerli değil.

Bir hizmetin uğrak iptallerie ne kadar duyarlı olduğunu görmek için Sea-Intelligence, ATBBS (uğrak iptalleri arasındaki ortalama süre) adlı bir önlemi uygulamaya koydu. Bu, temel olarak her bir ilgili hizmette iptal edilmiş bir ayak arasındaki ortalama hafta sayısıdır.

Asya-Kuzey Avrupa'da uğrak iptalleri söz konusu olduğunda her hizmet aynı muameleyi görmedi.

2M'ye bakıldığında, örneğin, AE5/Albatros ve AE10/Silk her 22-24 haftada bir (son 12 ayda 9-13 hafta) bir kez, AE55/Griffin ve AE6/Lion ise her 7-8 haftada bir iptal edilmiştir. (son 12 ayda 5-6 hafta).

Aynı şey, son 12 ayda AEU2 ve AEU6'nın neredeyse hiç boş bırakılmadığı, AEU7, AEU9 ve AEU1'in ise aynı zaman diliminde her 5-7 haftada bir boş bırakıldığı Ocean Alliance için de geçerli. İttifak hizmetleri arasında çok az seçenek vardı, çünkü hepsi oldukça sık boş bırakılmıştı. Asya-Akdeniz'de de benzer örüntüler gördük.

Sea-Intelligence CEO'su Alan Murphy, 'Genel anlayış, gemide uğrak iptalleri yapıldığı yönünde olsa da, gerçek şu ki, taşıyıcılar ya tercih nedeniyle ya da belirli rotalardaki yükün değeri nedeniyle belirli hizmetleri tercih ediyor, aradıkları bağlantı noktaları veya başka herhangi bir dış faktör sayesinde'.

'Bu bilgilere sahip olmak, göndericiler için çok iyi bir rehber görevi görür, çünkü hangi hizmetlerin boş bırakılma olasılığının daha yüksek olduğunu bilmek (gelecekte benzer operasyonel sorunlar ortaya çıkarsa), tedarik zincirlerindeki ek kesintileri sınırlamalarına yardımcı olacaktır.'

Editör: CAHİT İSTİKBAL