“Sadun Boro’nun 91. Yaş Gününde Klasik Tekneler” paneli 

KÜDENFOR’un Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlediği “Sadun Boro’nun 91. Yaş Gününde Klasik Tekneler” paneli yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Panelin açış konuşmasını yapan Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR)Kurucu Direktörü Amiral Cem Gürdeniz, “Sadun Boro, denizcilik tarihimizde çok özel ve önemli bir yere sahiptir. Bir kitapta Karada Atatürk ne ise denizde Sadun Boro odur ifadesi vardı. Aslında bu cümle Sadun Boro’yu en güzel anlatan cümlelerden biridir.


 

TEKNEYLE DÜNYAYI DOLAŞAN İLK TÜRK

Sadun Boro, 1 Kasım 1928’de doğdu. 1965’te Sadun Boro, bir tekneyle dünyayı dolaştı. Bir tekneyle dünyayı dolaşan ilk Türk olarak tarihe geçti. Sadun Boro, yön bulmadan tutun da karar vermeye, sağlıklı düşünmeye kadar birçok açıdan ele alınması gereken bir denizcidir” dedi.

YÜCEL KÖYAĞASIOĞLU: TÜRKİYE’DE KLASİK TEKNELER

Sadun Boro ile ilgili anılarını anlatan Yücel Köyağasıoğlu, “Sadun Ağabey benim için önemli, kıymetli bir insandı. Ülkemiz adına bir şanstı” ifadesini kullandı. ‘Klasik tekneler’ konusunu değerlendiren Köyağasıoğlu, sunumunda geçmiş dönem teknelere de yer verdi.

ALİ SAN: KLASİK TEKNELER HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Klasik teknelerin ne olduğu ya da ne olmadığı, klasiğin ne anlama geldiğini anlatan Ali San, restore edilen teknelerin klasik olma durumunu da anlattı.

BATU GÖKER: BİR KÜLTÜR OLARAK KLASİK TEKNELER

Klasik teknelerin bir kültür olduğunu, klasik kültürünün son dönemlerde hızla yayıldığını anlatan Batu Göker, estetik, tekne yenileme, dayanıklılık, klasik yelken konularında akıllara takılan soru işaretlerine de cevap aradı.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim