Covid-19 tedbirlerine uygun olarak HES kodu uygulamasının yanı sıra kişi başına 8 metrekare mesafeli oturma düzeninde, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantı, yeterli katılımcı üye sayısına ulaşılmasının ardından açıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ve üyelerinin katıldığı toplantıda öncelikle Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Başkanı olarak TURMEPA üyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Recep Düzgit seçildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu: “Zor bir dönemin ardından tam olmasa da daha rahat nefes alabildiğimiz, umutlu bir döneme girdik. Bu yoğun gündem içinde salgının ardından doğa bizlere yine sesini yükseltti ve bu defa da ufukta Marmara Bölgesi’nde müsilaj yani deniz salyası görüldü. Biz de tüm dikkatimizle bu konuya odaklandık. Ne mutlu ki herkesin aklına gelen ilk kuruluş biz olduk.



Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar bizden rapor istediler. Biz de kendilerine raporu sunduk ve kamuoyuna çağrıda bulunduk. Ardından bakanlık tarafından oluşturulan koordinasyon kurulunda oy hakkı da olan tek STK olarak yerimizi aldık ve çalışmalarımıza başladık. Özellikle eğitim ve halkımızın bilinçlendirilmesi konusunda bakanlıkla birlikte çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda sürdüreceğiz. Burada TURMEPA, 27 yıllık deneyiminden aldığı gücü ve ne kadar sağlam temellere sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. 2020 yılıyla ilgili zor şartlara rağmen ekibimizle güzel işler ortaya çıkarmaya devam ettik. Büyük bir uyumla çalıştığımız yönetim kurulumuza, denizlere gönül vermiş tüm üyelerimize, tüm TURMEPA çalışanlarına ve desteklerini esirgemeyen, harika işlere imza atmamızı sağlayan sponsor ve destekçilerimize sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.
 
Ardından derneğin Genel Müdürü Semiha Öztürk tarafından 2020 yılı faaliyetleri ve bütçesi sunuldu. 2020 yılına ait yönetim ve denetim kurulu raporları oy birliği ile onaylandı. 2020 yılı için yönetim ve denetim kurulları ibra edildi ve 2020 yılı faaliyet programı ile bütçesi de kabul edildi. Daha sonra derneğin 2021 yılı ilk altı aylık faaliyetleri ve 2021 yılı bütçesi üyelere sunularak oy birliğiyle onaylandı.



Sonrasında 2021-2024 dönemi Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimine geçildi. Açık şekilde gerçekleştirilen oylama sonucunda Asil ve Yedek Yönetim Kurulu ile Asil ve Yedek Denetim Kurulu Üyeleri oy birliğiyle seçildi. Dernek tüzüğüne göre üç yıllığına belirlenen Yönetim ve Denetim Kurulları’nın Asil ve Yedek Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Üyeleri - Asil Liste        Yönetim Kurulu Üyeleri - Yedek Liste
RAHMİ M. KOÇ                                            RECEP DÜZGİT
ŞADAN KAPTANOĞLU                                HAKAN ŞEN
İBRAHİM YAZICI                                          SEMİH DENİZ
TEZCAN YARAMANCI                                 TEOMAN YELKENCİOĞLU
EŞREF CERRAHOĞLU                                  ÖMER AKAT
JONATHAN BEARD
ALDO KASLOWSKI
TAMER KIRAN
VERA BULGURLU
DIANE ARCAS
ERDAL BAHÇIVAN
ALİ ÜLKER
TURGUT KONUKOĞLU
ŞÜKRAN GÜZELİŞ
PELİN AKIN ÖZALP
ALİ GÜRÜN
MEHMET YILMAZ ULUSOY          
            
Denetim Kurulu - Asil Liste                       Denetim Kurulu - Yedek Liste
AHMET BEDRİ İNCE                                     İBRAHİM MURAT ÇAĞLAR
KEMAL UZUN                                               MEHMET ÖZKAN
CENGİZ KAPTANOĞLU                                GÖKHAN DİZEMEN
 
Daha sonra genel kurul gündemi doğrultusunda, dernek şubeleri ve temsilcilikleri için yönetmelik hazırlanması hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son bölümünde TURMEPA Geçmiş Dönem Başkanı Tezcan Yaramancı, TURMEPA üyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, TURMEPA üyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve TURMEPA üyesi Cemil Saçar söz alarak derneğin başarılı çalışmaları için tebrik ve temennilerini paylaştı, ülkemizin çevre gündemine dair görüşlerini dile getirdi.


 
Genel Kurul toplantısının ardından yeni Yönetim Kurulu, dernek tüzüğü gereği görev dağılımını üyeleri arasında yaptı. Buna göre Şadan Kaptanoğlu yeni dönemde de TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürürken oy birliğiyle alınan kararla görev dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

Yönetim Kurulu Başkanı – Şadan Kaptanoğlu
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – İbrahim Yazıcı
Sekreter Üye – Turgut Konukoğlu
Sayman Üye – Jonathan Beard

Editör: TE Bilişim