ROFED’in yeni yönetimi belirlendi

Kabotaj Hattı Ro-Ro ve Feribot İşletmecileri Derneği’nin ikinci olağan genel kurulu dün (31 Mart 2016) gerçekleştirildi. Alınan kararla birlikte ROFED Yönetim Kurulu Başkanlığına Özgür Topuz seçildi.

24 Aralık 2013 tarihinde faaliyetlerine başlayan ROFED (Kabotaj Hattı Ro-Ro ve Feribot İşletmecileri Derneği), ikinci olağan genel kurulunu 31 Mart 2016 tarihinde dernek merkezinde saat 11.00’da gerçekleştirdi. Geniş katılımla gerçekleşen olağan kurulda kabotaj altında çalışan tüm ROFED üyeleri, yeni yönetim ve denetim kurulunu belirledi. Yönetim ve denetim kurulu, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Erdek bölgelerinden birer temsilciyle oluşturuldu.

Yapılan ikinci olağan genel kurulda derneğin üç yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetleri ve yeni dönemle birlikte hedeflenen projeleri masaya yatırıldı. Oluşturulacak yeni projelerin tüm bölgelerde aktif bir şekilde hayata geçmesi için birer temsilciyle beraber yeni yönetim kurulu oluşturularak, genel kurul kararıyla yeni yönetime bir iktisadi teşekkül oluşturulması için yetki verildi.

Yeni dernek yönetimi

Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına Özgür Topuz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Mustafa Ruçhan Özer(Çanakkale), Genel Sekreterliğe Atılay Özay(Tekirdağ) ve Saymanlığa Muharrem Sürmen’in(Erdek) seçildiği genel kurulda dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ise Kemal Barbaros(İstanbul), Alper Akyar(Çanakkale) ve Salih Zeki Çakır(İstanbul) oldu.

Denetim Kurulu Başkanlığına İsmail Ege(Çanakkale), Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Çağdaş Taşkesen(Erdek) ve Emre Saralgil(İstanbul) getirildi.

“Var gücümüzle çalışacağız”

Kurulduğu günden bu yana belirlediği hedefler doğrultusunda üç yıldır çalışmalarını yürüten dernek, yeni yönetimle beraber yeni projeler ve hedefler için yol haritasını genel kurul toplantısında çizdi. Dernek Başkanlığına getirilen Özgür Topuz, başkanlık süresi boyunca belirlenen hedef ve projeler, alınan kararlar kapsamında tüm adımları atacaklarını, Kabotaj Hattı Ro-Ro ve Feribot İşletmecileri Derneği olarak sektörün gelişimi için var gücüyle çalışacaklarının altını çizdi.

Özgür topuz Özgür Topuz Kimdir?

Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Kabotaj Dâhilinde Araç Taşımacılığı Canlandırma Projesinde aktif rol oynayan, İMEAK DTO Liman İçi ve Liman Dışı Hatlı Tarifeli Sefer Yapan Yolcu Gemisi Taşımacılığı Meslek Grubu çalışmalarına da katılan Özgür Topuz, Kabotaj Hattı Ro-Ro ve Feribot İşletmecileri Derneği’nde Dernek Yöneticisi, Yönetim Kurulu Üyesi, Kurucu Üye görevlerinde bulundu. Yeni yönetimle beraber Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Topuz, birçok sivil toplum kuruluşu ve birliklerle, hurda teşviki konusunda çalışmalara katılarak Teşvik ve Ar-Ge Komisyonlarında yer aldı. Denizcilik sektörünün öncü dergilerinden olan Koster Dergisi’nin yayın kurulunda da yer alan Özgür Topuz, Martaş Ro-Ro Denizcilik Ticareti A.Ş.’de danışmanlık görevini de üstlenmektedir. Özgür Topuz, şu anda İDO(İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticareti A.Ş.)’da Kurumsal Satış Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
Editör: TE Bilişim