Sektöre hızlı bir giriş yapan ve deneyimli kadrosu ile faaliyet alanlarını genişleterek adından kısa bir süre içerisinde yurt içi ve yurt dışında sıkça söz ettiren Pearl Naval A.Ş. İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Binali Yıldırım Yurdunda bir odanın daha donatımını üstlendi.

Şirket, temiz deniz-çevre, şeffaflık ve kaliteli yönetim algısı ile yola çıktı ve en önemlisi uluslararası alanda teknik, ticari işletmeyi firmanın faaliyet alanı çerçevesinde Türk insanın ne denli iyi yürütebileceğini ortaya koymayı; özellilkle yabancıların operasyonunu yaptığı projeleri millileştirilebileceklerini düşünerek rotasını çizdi.

Sektörde sosyal sorumluluk projelerini destekleyen Pearl Naval A.Ş.’nin kurucusu ve aynı zamanda Denizcilik Fakültesi Sosyal Yardım Vakfı (Defav) Yönetim Kurulu üyesi Gürhan Burak Alkoç camiada üzerimize düşen görevleri her alanda üstlenmeye ve yapmaya azami gayret gösteriyoruz dedi.

Pearl Naval A.S. Hakkında

Haziran ayında kurulan Pearl Naval işletmesine kısa sürede 3 dökme yük gemisi aldı. Şirket filosuna bir gemi daha katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayında handysize segmentinde bir gemiyi daha işletmelerine almak için gerekli hazırlıkları yapan şirket, tecrübeli kadrosunu 10 kişiye çıkardı. Her biri kendi alanlarında uzman ve önemli görevler icra etmiş Pearl Naval ekip üyeleri daha birçok güzel işe birlikte imza atmak istiyor.

Firma aynı zamanda kiralama, operatörlük, yatırımcılara danışmanlık, ticari işletme, gemi inşaa denetimi, gemi alım, satım gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir.

Aynı zamanda kuru yük, container, general cargo gemilerinin işletmelerini almak için yabancı şirketlerle de diyaloglarını sürdürmektedir.

Özellikle eğitim, emniyet ve düşük işletme giderleri, düşük operasyonel giderleri ile dikkat çeken firma ülkemizdeki birkaç projenin millileştirilmesi hususunda başlıca gaz taşımacılığı, LNG ve FSRU, depolama gibi projeleri takip etmekte ve ilgilenmektedir.

------------------

Editör: TE Bilişim