Mersin, ÖTV’siz yakıtı bekliyor

Mersin Lojistik Platformu Başkanı Jozef Atat, Avrupa'ya yapılan ihracatta ÖTV'siz yakıt almak için Bakanlar Kurulu iznini beklediklerini belirtti.

Mersin Lojistik Platformu Başkanı Jozef Atat, Avrupa'ya yapılan ihracatta ÖTV'siz yakıt almak için Bakanlar Kurulu iznini beklediklerini belirterek, ''ÖTV'siz akaryakıt Mersin'in lojistik avantajını arttıracak'' dedi.

Mersin'i lojistik sektöründe öne çıkarmak için yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti.

Avrupa'ya yapılan ihracatta ÖTV'siz akaryakıt almak için başvuruda bulundukları hatırlatan Atat, şunları kaydetti: ''Avrupa'ya giden Türk TIR'ları, Kapıkule, İpsala, Çeşme, Tekirdağ, Pendik ve Ambarlı'dan aldıkları ÖTV'siz akaryakıtı Mersin'de alamıyor. Buna rağmen, kentin lojistik avantajları sayesinde Mersin ile İtalya'nın Trieste kenti arasında gerçekleştirilen Ro-Ro hattı yüzde 65 doluluk oranıyla çalışıyor. Uygulamanın başlamasıyla Ro-Ro seferlerinde yüzde 100 doluluk bekliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde, işletici firma sefer sayısını 3'e çıkarabileceğini belirtti. ÖTV'siz akaryakıt Mersin'in lojistik avantajını arttıracak. ÖTV'siz akaryakıt alarak Ro-Ro gemileriyle Avrupa'ya gidecek Türk TIR'larının yakıt maliyetlerinin yaklaşık yüzde 50 azalacak. Bu durum nakliye maliyetlerine de yansıyacağı için artık Türk malları Avrupa'da daha ucuza satılacak ve rekabette öne geçme avantajı elde edebilecek. Anadolu'nun, Orta Doğu ülkelerinin Avrupa ile ticaretinde maliyetleri önemli ölçüde azaltan Mersin, Lojistik Merkezi'nin de hizmete girmesiyle önemli bir konuma kavuşacak.''

Editör: TE Bilişim