Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği önderliğinde ve Türkiye'deki tüm kılavuzluk teşkilatlarının destek ve katılımlarıyla her yıl gerçekleştirilen Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri törenlerle başladı. 

Deniz ticaretinin devamlılığı için tecrübe, emek ve özveriyle Türk Boğazları’nda ve denizlerinde 7/24 görev yapan kılavuz kaptanların ‘Kılavuz Kaptanlar Haftası ve Meslek Şehitlerini Anma Töreni 23 Mayıs 2022 günü Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinde Liman Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Sn. İbrahim KÜÇÜK, Mersin Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, Mersin Bölge Liman Başkanı Sn. M. Harun BAŞTÜRK, KEGM Mersin Müdürü Sn. Adnan BİLEN, TCDD Liman İşletmesi Kontrol Müdürü Sn. Murat BİRİNCİ, MIP Genel Müdürü Sn. Johan Van DAELE ve MIP Yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören Ulu Önder ATATÜRK ve Tüm Meslek Şehitlerinin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı ile başladı. Baş Kılavuz Sezai Şahin,  MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, Mersin Bölge Liman Başkanı Murat Harun Baştürk ve Liman Mülki İdare Amiri Sayın İbrahim Küçük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından meslekte 40. yılını tamamlayan Baş Kılavuz Kaptan Sezai Şahin Genel Müdür Johan Van Daele ve Deniz Hizmetleri Müdürü Savaş Çakmak'a plaketlerini takdim etti.

Plaket takdiminin ardından tören günün anlam ve önemine istinaden denize çelenk bırakılması ve hatıra fotoğrafları çekimleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim