Hatay'ın Ortadoğu pazarına yakınlığı, Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının varlığı, karayolu, demiryolu, havayolu taşımacılığı ile İskenderun Körfezinde sayıları 8'i bulan liman ve iskelelerin varlığı Hatay'ın ve komşu illerde üretilen ürünlerin ihracat potansiyelleri ile kara taşımacılığındaki ulaştığı yer baz alındığında Lojistik merkez ihtiyacı gündeme gelmişti.

Bu amaçla başlatılan lojistik master plan çalışmasının Mart ayında tamamlanacağı öğrenildi.

Yine Mart ayında İskenderun'daki ikinci OSB'de ve 2011 yılının ikinci yarısında ise Erzin OSB'de arsa tahsislerinin başlatılacağı öğrenildi.

Hatay genelinde il sanayisinin planlı alanlarda oluşturulabilmesi için tüzel kişilik kazanan 5 Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) 3'ü faaliyete geçerken 2'sinin ise kurulma çalışmalarının sürüyor. Faaliyette olan İskenderun, Antakya ve Payas OSB'de toplam 238,21 hektar'lık net sanayi parselinin tamamı yatırımcıların kullanımına sunulurken bu alanlar üzerinde bulunan sanayi tesislerinde 7 bin 504 personel istihdam ediyor.

Antakya OSB'ye, yatırımcılar tarafından yapılan arsa talebi nedeniyle, bölgenin genişletilmesi için bölge çevresinde bulunan 540 hektar alanda çalışmada yapıldı. Ayrıca Hatay'da hayvancılığın geliştirilmesi için, hayvancılık üretimi ve üretim sonrası ürünlerin işlenmesi maksatlı Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması etüt çalışmaları ile ilimizde geniş ekim alanları olan zeytinciliğin geliştirilmesi, yağ ve salamura tesisleri kurulması maksatlı Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması etüt çalışmaları, Altınözü ilçesinin Enek köyü ve çevresinde devam ediyor.

Editör: TE Bilişim