Exposhipping Expomaritt Istanbul fuarının ikinci günü 1 Aralık’ta, EKOL Denizcilik Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen oturumda Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül, Ekol Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ ve EKOL Denizcilik Kurum Müdürü Mutlu Arslan konuştu.


Oturumun sunuculuğunu ve açılış konuşmasın yapan Emel Hayretdağ Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi'nde denizcilik eğitimi veren kurumlar içinde en modern sistemlere sahip olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı; 

"Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi’nde yer alan simülatörümüz, ülkemizde denizcilik eğitimi veren eğitim kurumları içinde en modern sistemdir. Amacımız, öğrencilerimiz denize çıkmadan önce denizde karşılaşacakları durumları güvenli bir ortamda deneyimlenebilmeleridir. Maltepe’deki eğitim merkezimizin bir katı gemi olarak düşünüldü ve tüm simülatörlerimiz bu simülasyon merkezimize yerleştirildi. Simülatörler arasında köprüüstü, ECDIS elektronik haritalama sistemi, GMDSS haberleşme, gemilerin yük elleçleme simülatörleri, makine dairesindeki tüm faaliyetlerin izlendiği ERM simülatörleri yerini aldı. Buradan çıkan sonuç ise gerek güverte gerek makine ortamını simüle edebilecek alt yapının okulumuzda mevcut olduğudur.’’ İfadelerini kullandı.


IMO’ya bağlı tüm kurslar uluslararası geçerlilikte veriliyor!
EKOL Denizcilik'teki eğitim faaliyetlerinden kısaca söz eden Emel Hayretdağ; ‘’Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak 99 yılında kurulan okulumuz o günden bugüne eğitimlerini sürdürmekte ve yalnızca lise mezuniyetiyle kayıt yaptırarak okulumuzda eğitim alınabilmektedir. 650 öğrenci kapasitesi, alanında uzman 40 eğitimci ve 50 idari personel ile faaliyetlerine devam etmektedir. İmkanlarımız dahilinde yüzme havuzumuz, 250 kişilik konferans salonumuz, spor salonumuz ve kafe olanaklarımız bulunmaktadır. Ayrıca Ekolde 2 yıllık vardiya ve makine zabitliği eğitimleri ile birlikte gemi adamlarının ihtiyaç duyduğu, IMO’ya bağlı tüm kurslar 91 ayrı başlıkta uluslararası geçerlilikte verilmektedir.

Eksiklerinin giderilmesine yönelik eğitim ve seminerler vermekteyiz!

2 yıllık makine ve güverte kariyer sürecinde bütün bu imkânlarla birlikte, sektörde hali hazırda gemi insanı olarak görev alan meslektaşlarımızın şirketlerinin taleplerine istinaden eksiklerinin giderilmesine yönelik eğitim ve seminerler de vermekteyiz. Yine bu bağlamda sektöre sunulan bir başka hizmetimiz ise, istihdama yönelik insan kaynakları faaliyetlerimizdir." İfadelerini kullandı.

‘’İŞKUR’a bağlı özel bir istihdam bürosuyuz!’’

Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül; ‘’Biz insan kaynağını üretmekten oldukça mutluyuz. İnsanlara dokunabilmek onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek en büyük hedefimiz. Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Emel Hayretdağ ve Kurum Müdürümüz Mutlu Arslan EKOL'ün fark yaratan birçok özelliğinden bahsettiler. Bizim, EKOL Denizcilik olarak en büyük farklarımızdan biri de insan kaynağını yönetmek olarak ön plana çıkıyor. Biz İŞKUR’a bağlı özel bir istihdam bürosuyuz. Görevimiz denizcilik sektöründe personel yetiştiren eğitim kurumumuzun diplomasını, belgesini almış personelimizin ilgili ihtiyaç ve beklentilerine hizmet edecek tarzda, onların istihdamını sağlamak. Bu kapsamda İŞKUR’a bağlı bir özel istihdam bürosu olarak görevimizi icra etmekteyiz.  2 senelik makine ve güverte zabitliği eğitimini alan öğrencimizin de ihtiyacı olan 1 senelik stajının koordinasyonunu da insan kaynakları müdürlüğü olarak yerine getirmekteyiz.’’ dedi.

‘’Tüm personele davranış eğitimi verilmekte!’’

Panelde söz alan EKOL Denizcilik Kurum Müdürü Mutlu Arslan; ‘’Şu anda ekol denizcilik olarak şirketlerimizin bize belirttiğine göre, gemilerdeki makine zabiti, güverte bölümü zabiti ve kaptanların bu son derece modern simülatörlerde aldıkları eğitim sonucunda kaptanlıklarıyla ilgili hiçbir şüpheleri kalmadığı yönünde.  Ancak herhangi gemide, bir çatışma tutun da bir korsan saldırısına kadar, gemide meydana gelebilecek tüm sorunlarda personelin ne gibi bir reaksiyon göstermesi gerektiğini öğretmek amacıyla kaptanından yağcısına kadar davranış eğitimi verilmekte ve bu talepler karşılanmaktadır.

3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat

Emel Hayretdağ 3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat projesi kapsamında burslu eğitim müjdesini vererek; ‘’Oturumu, asıl burada bulunma amacımız olan ‘’3 Tarafı Deniz 4 Tarafı Fırsat’’ projesiyle kapatmak isterim. Mart sonu nisan başı, çok heyecanlandığımız ve inandığımız bir proje hayata geçecek ve 100 tane burslu öğrenciye eğitim vermeye başlayacağız. Genç arkadaşlarımızı denizlerle buluşturmak gerekiyor. Herkes buradaki denizcilerle aynı fırsatlara sahip olamıyor ancak 3 tarafı deniz olan ülkemizde fırsat eşitliğini sağlamak bizlere kalıyor. Burs çalışmalarımız hızla sürdürülüyor. Amacımız mart sonu, nisan başı itibariyle minimum 100 öğrenciyle başlamak. Türkiye’nin dört bir tarafından denizci olmak isteyen gençleri okulumuza getireceğiz. Bunun için sizlere soruyorum, ‘’Siz de bu projede var mısınız?’’

Editör: TE Bilişim