Maersk ve MSC’den konteyner taşımacılığında yeni anlaşma

Danimarkalı Maersk Line ile İsviçreli MSC dünyanın en yoğun ticaret rotalarından bazılarında gemi paylaşımı yapmak için 10 yıllık bir anlaşma yaptı.

A.P. Moller-Maersk A/S ile MSC Mediterranean Shipping Co., dünyanın en yoğun ticaret rotalarından bazılarında gemi paylaşımı yapmak için 10 yıllık bir anlaşma yaptı. Danimarkalı grubun taşımacılık birimi olan Maersk Line ile İsviçreli MSC tarafından dün yapılan açıklamada anlaşma sayesinde Avrupa-Asya ve Atlantik –Pasifik rotalarındaki operasyonların etkinliğinin ve karlılığının artacağı belirtildi.

Maersk kapasite bakımından dünyanın en büyük konteyner taşımacılık grubu olma özelliğini taşıyor.

Taşımacılık şirketleri yakıt maliyetlerindeki yükseliş ve birçok rotada atıl taşımacılık kapasitesi ile mücadele ediyor. Bununla beraber küresel ticarette de büyüme yavaşlıyor. Maersk açıklamasına göre anlaşma gemi kapasitesinin iyileştirilmesi ve ölçek ekonomisi sayesinde maliyetlerin düşmesine imkan tanıyacak. Anlaşmaya 185 geminin dahil olacağını belirten Maersk, tarafların müşteriler ve anlaşmada tedarikçilerle bağımsız ticari ilişkilerin süreceğini ve gemilere ortak şekilde sahip olunması gibi bir madde olmadığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim