Dünyanın en büyük konteyner operatörlerinden Maersk Line, İstanbul'da Ambarlı'ya uğrak yapan haftalık Uzakdoğu-Hindistan ME3 direkt servisine Mersin Limanı'nı da ekledi.


Mersin Deniz Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, halihazırda 6 adet 3600 TEU'luk gemilerin servis verdiği ME3 hattının yeni rotasyonunda İtalya'nın Gioia Tauro Limanı çıkarılarak, Türkiye'den Mersin Limanı eklendi. Bu kapsamda ilk olarak "Nedlloyd Amerika" adlı gemi bugün Mersin Limanı'na yanaştı.

Açıklamada, Maersk Line Türkiye Ofisi'nden yapılan duyuruya da yer verildi.

Duyuruda, hat değişikliğinin ihracatçıya olumlu yansıyacağı, Mersin Limanı'ndan Jebel Ali Limanı'na 17, Hindistan'ın Nhava Sheva Limanı'na ise 24 günde direkt servis verileceği belirtildi.

İthalatta ise Nhava Sheva Limanı'ndan 17 gün gibi kısa transit süresi olacağı ifade edilen duyuruda , şunlar kaydedildi:

"Bu servisimizin bir başka özelliği ise Mersin, Jebel Ali ve Hindistan arasında ilk ve tek direkt servis olmasıdır. Ayrıca bu servisimizin Ortadoğu bölgesine kara nakliyesi yapan ihracat ve ithalatçılarımıza şu anda Suriye'de yaşanan sorunlar nedeniyle durma noktasına gelen kara nakliyelerine iyi bir alternatif olacağı kanısındayız. "

Editör: TE Bilişim